Ferenc pápa: Az emberkereskedőket meg kell állítani!

2023. március 05. 15:24

A katolikus egyházfő kifejezte fájdalmát a Steccato di Cutro partjainál történt tragédia miatt.

2023. március 05. 15:24
null

A gyakran halálba vezető emberkereskedelem feltartóztatását sürgette Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter téren vasárnap délben elmondott beszédében, amely egy héttel követte a dél-olaszországi Calabriában történt hajókatasztrófát.

A katolikus egyházfő kifejezte fájdalmát a Steccato di Cutro partjainál történt tragédia miatt. Ferenc azt mondta: imádkozik az áldozatokért, rokonaikért és a túlélőkért.

Elismerését fejezte ki a helyi lakosságnak és intézményeknek a befogadásért és az általuk tanúsított szolidaritásért. 

Felhívást intézett a világhoz annak érdekében, hogy ilyen tragédiák ne következzenek be többé. „Az emberkereskedőket meg kell állítani, ne rendelkezzenek többé oly sok ártatlan ember élete felett. A remény útjai ne vezessenek a halálba, a Földközi-tenger kristálytiszta vizét ne szennyezze több vér, amely hasonló drámai balesetekből ered” – tette hozzá. Arra kérte az Urat, adjon erőt az embereknek a sors elfogadásához és a tragédia miatti gyászhoz.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA pool/Alessandro Di Meo

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2023. március 05. 16:28
És a pedobuzikat is. :-) https://www.dailymail.co.uk/news/article-11820085/Maryland-mayor-arrested-56-child-pornography-charges-calls-Pete-Buttigieg-buddy.html
David Lindenwald
2023. március 05. 16:19
Az emberkereskedőket IS! Úgy általában az EGÉSZ migrációt le kell állítani a faszba!! Ehhez először a legfőbb emberkereskedőt, az Unió vezetését kell kibaszni, hogy NE HÍVJA be őket, mert semmi szükség rájuk!
fado
2023. március 05. 15:59
Sorosnak üzent
Lord Vader
2023. március 05. 15:57
Jól van, szentfazék, nem kell álszenteskedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!