Friss kutatás: drasztikusan csökken az amerikai fiatalok IQ-ja

2023. március 10. 20:12

Ez a tendencia még a főiskolai vagy egyetemi végzettségű személyeknél is megfigyelhető.

2023. március 10. 20:12
null

Elizabeth Dworak és William Revelle, a Northwestern Egyetem professzorai, valamint David Condon, az Oregoni Egyetem pszichológusa a 2006 és 2018 közötti intelligenciateszteket vizsgálva „a 2006 és 2018 között megfordult Flynn-effektusnak megfelelő mintázatot” tapasztaltak a közel 400 000 ember eredményeit vizsgáló tanulmányukban.

De mi is az a Flynn-effektus?

A „Flynn-effektus” az IQ-pontszámok idővel történő növekedésére utal, „a fordított Flynn-effektus” tehát egy csoport IQ-pontszámainak idővel történő csökkenését jelenti.

A tanulmányban 20-as és 60-as éveikben járó férfiak és nők által kitöltött intelligenciateszteket vizsgáltak. A fiatalabb korosztályban drasztikus csökkenést figyeltek meg, még akkor is, ha az illető főiskolára/egyetemre járt. „Mivel az újabb résztvevők [a fiatalabbak] pontszámai minden iskolázottsági szinten alacsonyabbak voltak, ez arra utalhat, hogy vagy az oktatás kalibere csökkent vagy bizonyos kognitív készségek észlelt értékében történt változás” – áll a tanulmányban.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2023. március 12. 10:24
A pozitív diszkrimináció egyik eredménye. Nem a rátermettség, a szorgalom számít, hanem egyéb, a tanulás szempontjából értéktelen tulajdonságok. Ja, és mindenki kerüli a matematikát, a mai "tanult" emberek jelentős része képtelen egy egyszerű logikai feladat megoldására, csak valakik által fontosnak ítélt ostobaságokat magol és hangoztat ész nélkül. Brüsszel és a Magyar közigazgatás is tömve van ezekkel a "tanult" emberekkel.
táltos
2023. március 11. 20:33
A világ IQ-ja állandó és mi egyre többen vagyunk.
amca
2023. március 11. 14:19
Igen , mikor születésüktől fogva 1et tanulnak. money geld para novac pénz gold mani silver exchange
istvanpeter
2023. március 11. 13:49
De nem biztos, hogy abszolút csökkenésről van szó, csupán a négerek és a más színesek aránya nőtt meg, akiknek az intelligencia hányadosa már elve tizenöt-húsz százalékkal alacsonyabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!