Szemetesből mentettek meg egy fehér tigriskölyköt Athénban (VIDEÓ)

2023. március 20. 15:27

Az állatorvosok küzdenek az életéért.

2023. március 20. 15:27
null

A görög állatorvosok már hetek óta küzdenek az athéni állatkertben egy szemetesből megmentett fehér tigriskölyök életéért. Úgy vélik, hogy a nagymacska az illegális állatkereskedelem áldozata lett – írta a Reuters.

A lap felidézte, hogy a három hónapos kistigrist február 28-án találta meg az Attikai Állatkert parkolójának szemetesében egy takarító, aki az esetről értesítette az állatkert tulajdonosát.

Jean-Jacques Lesueur elmondta, hogy arra már volt korábban példa, hogy kiskutyákat, cicákat vagy teknősöket hagytak már az állatkertnél, de arra még nem volt példa, hogy tigris kerüljön elő a konténerből.

Az állatkert biztonsági kamerájának videóján az látszott, hogy február 27-én este éjfél előtt egy jármű hajtott a tárolókhoz. A hatóságok megpróbálták lenyomozni a rendszámtáblát – mondta az állatkert tulajdonosa.

Az állatorvosokat is meglepte, milyen állapotban volt a tigris

A Reuters beszámolója szerint az állat súlyos állapotban volt. „Nagyon le volt fogyva és ki volt száradva. Amikor először megláttam a kölyköt, nem hittem el, amit látok.

– mondta Noi Psaroudaki állatorvos. A szakember megjegyezte, hogy a tigrist „valószínűleg helytelenül táplálták, és súlyos vitamin- és ásványianyag-hiányban szenved, emiatt pedig rendkívül törékenyek a csontjai.”

Másik állatkertbe kerülhet majd

Ha sikerül megmenteni a kistigrist, akkor egy másik állatkertben kereshetnek helyet neki, mert az athéniban nincsenek fajtársai. Ezzel kapcsolatban az athéni állatkerttel már több nemzetközi szervezet is felvette a kapcsolatot – jegyezte meg a lap.

A kistigrisről készült videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takarító
2023. március 20. 18:23
A számos eset után sem volt kihelyezett állat-inkubátor. Meg egy csengő gomb se?
anegy_
2023. március 20. 18:12
Mandi, ha már ezt az embertelen hírt közzétettétek, az a minimum, hogy a tigris további sorsáról is hírt adjatok. Bízom benne, hogy menthető is lesz ez a szép kis állat. A rohadék tettesről is jó lenne egy cellás fotó.
öszödibeszéd
2023. március 20. 17:11
szegény kis tigerke, nagyra nőj, gyógyulj meg!
Ricsibmf
2023. március 20. 16:54
Szegény kis riadtszemű bengáli! Jobbulást, találj boldog új helyet! Magyarországra is jöhetne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!