Brit lap: Az egyértelmű ukrán győzelem aligha lehetséges

2023. március 11. 13:44

A The Times szerzője szerint Zelenszkijnek „rá kell bírnia” Oroszországot a tárgyalásra.

2023. március 11. 13:44
null

A The Times kommentárja szerint Ukrajnának meg kell győznie Oroszországot, hogy tárgyalóasztalhoz üljön. A szerző Max Hastings, a Daily Telegraph volt főszerkesztője ennek érdekében sürgeti a Nyugatot, hogy a fegyverszállításokkal tegye megfizethetetlenné a háborút Moszkva számára, és így az rákényszerüljön a párbeszédre. A cikk szerzője ugyanakkor leszögezi:

az egyértelmű ukrán győzelem aligha lehetséges.

A lap hozzáteszi: lehetetlen, hogy Ukrajna egyhamar F-16-osokat kapjon, mert ahhoz előbb kell a megfelelő kiképzés, műszaki személyzet, alkatrész, valamint megfelelő repülőtér is. A Nyugat mégis segít Kijevnek, mert egyetért a törekvéseivel, csakhogy nagy szakadék van Putyin vereségének reménye és a katonai helyzet pártatlan megítélése között.

A kommentár azt is írja: nem csepegtetni kellene a harceszközöket az ukrán vereség elkerülésére, hanem meg kellene határozni a nyugati stratégiai céljait és ahhoz kellene szabni a továbbiakat. Vagyis a hadfelszerelések szállítását. Putyin hadigazdálkodásra állítja át országát, így sokkal több muníciót tud a frontra küldeni, mint a másik oldal. Szakértők szerint aligha valószínű az ukrán áttörés.

Nyitókép: Genya Savilov / POOL / AFP

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2023. március 12. 12:40
viszzaköveteljük a békénket, a nyugodt életünket
Dezsőke
2023. március 12. 12:39
békét
bagira
2023. március 11. 19:51
Zelenszkij , Amerika háborúpártiak tömeggyilkosok . Ukrajna holdbéli tájra emlékeztet.
bagira
2023. március 11. 19:48
Félvilág olcsó orosz gázzal seftel . közben a kupecektől eu 5x drága orosz gázt vásárol , közben drágán megépített gátvezeték felrobbantásban háborúpártiak keze is benne . Nem lehetetlen a robbantás német közös begyezéssel történt nem volt kérdőre vonás tettes keresése , németek részéről nagy hallgatás van azóta . Sikeresen felrobbantatta. ,,Ursula: 300 százalékkal emelkedtek az EU-tagállamok energiaszámlái, de sikerült leválni az orosz gázról,, https://oroszhirek.hu/ursula-300-szazalekkal-emelkedtek-az-eu-tagallamok-energiaszamlai-de-sikerult-levalni-az-orosz-gazrol/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!