Rejtélyes írások fedhetik fel Moszkva valódi céljait

2023. március 05. 09:53

Vlagyimir Putyin beszédeiben és szövegeiben számos orosz gondolkodó elképzeléseit fedezhetjük föl.

2023. március 05. 09:53
null

Vlagyimir Putyin beszédeiben és szövegeiben számos orosz gondolkodó elképzeléseit fedezhetjük föl – derült ki a Portfólio elemzéséből.

Az orosz elnökre nagy hatást gyakorló gondolkodók között említik Alekszandr Dugint. Utóbbi annak az „eurázsianizmusnak” nevezett gondolati hagyománynak a folytatója, melynek első jeles képviselője egy száz évvel ezelőtt élt nyelvészprofesszor, Nyikolaj Szergejevics Trubeckoj volt, aki az elsőkként írt arról, hogy Oroszországnak az egész, a Kelet-európai-síkság nyugati határaitól

a Csendes-óceánig tartó terület, a szűkebb értelemben vett Eurázsia fölött uralmat kell szereznie.

Trubeckoj dühödt Nyugat- és ukránellenességével is megelőlegezte Putyin elképzeléseit és rögeszméit. Legfontosabb írásainak olvasása ezért jobban megvilágíthatja, miért is indította el az orosz elnök az Ukrajna elleni háborút.

***

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV  SPUTNIK  SPUTNIK VIA AFP

 

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Troppauer Alfréd
2023. március 07. 18:44
Mi is a rejtélyes, ha csupa ismert dologgal etetjük az olvasót?
Saksafar
2023. március 06. 09:21
Én elárulom Moszkva valódi céljait. Nem szeretnék, hogy Ukrajna továbbra is kedvére irtsa a nemzeti kisebbségeket, főleg az orosz kisebbséget. Másodsorban NATO egységek és atomrakéták Ukrajnába telepítése nélkül szeretnének élni. Harmadsorban nyilván üzletelni és gyarapodni szeretnének együttműködve az EU-val, de elsősorban Németországgal. Kínát már harmadikként meg sem merem említeni. És mik az USA valódi céljai? Hát mindezek megakadályozása önös érdekből, tehát dögöljön meg nyugodtan mindenki, csak meglesz az az atomháború? https://badog.blogstar.hu/2022/05/28/nyikita-mihalkov-mondja/117323/
kabajeva
2023. március 05. 12:30
Szerintem erre a lárvafejű gnómra már nagyon ráférne egy jó dugás, de már régen nem potens. Ezért robbantotta ki ezt a háborút, ahelyett, hogy recskázna.
formaegy
2023. március 05. 11:40
Ki írta ezt? Ezért az írásért (amit én hazugságnak tartok) az ukránok még nem fognak bennünket szeretni, mint ahogyan mi sem őket. A valódi célok elemzéséhez nem ártana mindent figyelembe venni. Mondjuk a terrorista USA, Leyen, Merkel stb.stb. nyilatkozatokat is!!!!!!!!!!! (van jó pár, és tények, nem kitalációk) De ha mindenáron az ukránok seggét kell nyalni, - mert ez az ukáz - akkor annak jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!