Down-szindrómás Barbiet dobnak piacra

2023. április 26. 09:47

A down-szindrómás Barbie a legújabb tagja a Mattel befogadóbb termékcsaládjának.

2023. április 26. 09:47
null

Down-szindrómás Barbie babát dobott piacra a Mattel amerikai játékgyártó óriás, hogy

A babát Down-szindrómával összefüggő jellemzőkkel tervezték, például rövidebb testalkattal és hosszabb törzzsel. Emellett kerekebb arca van, kisebb fülekkel, hogy a genetikai betegségben szenvedő nőket ábrázolja – írta a Guardian

A baba puffos ujjú ruháján pillangók, valamint sárga és kék színek szerepelnek, amelyek a Down-szindrómával kapcsolatos szimbólumok, baba rózsaszín nyaklánca pedig három felfelé irányuló ékzárral jelképezi a 21. kromoszóma három példányát, amely a betegséggel kapcsolatos tulajdonságokat okozza.

Kandi Pickard, a Nemzeti Down-szindrómás Társaság (NDSS) elnöke és vezérigazgatója, akivel a Mattel konzultált a termékcsaládról, azt mondta, hogy az új baba „nagyon sokat jelent a közösségünk számára, akik most először játszhatnak olyan Barbie-babával, amely úgy néz ki, mint ők”. Hozzátette:

Az elmúlt években a Mattel befogadóbb Barbie-családokat vezetett be, köztük „olyan valós nők által inspiráltakat, akik felrúgták a társadalmi normákat”. A mostani dizájn is a márka „Barbie Fashionistas” termékcsaládjának része, amelyhez többek között tartozik egy lábprotézissel rendelkező Barbie, egy kerekesszékes Barbie, valamint egy sor férfi baba, amelyek vékonyabbak és kevésbé izmosak, mint a korábbi változatok.

 

Nyitókép: Jason Tidwell / MATTEL / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2023. április 27. 11:32
Greta Thunberg-es es Pankotai Lili-s barbie meg nincs? Szegyen! :-)
Dunhill67
2023. április 26. 21:01
„változatosabbá tegye kínálatát, és minden gyermek találjon olyan játékot, amellyel azonosulni tud”....."mi leszel ha nagy leszel,kislányom?...down-szindrómás,anya"...bocs
Esvány
2023. április 26. 17:18
Mellrákos, kétfejű, púpos vagy leprás Barbie is lesz? Esetleg orrnehéz Barbie?
-Zsolt-
2023. április 26. 13:55
Már a Down-szindrómások is ellenségek? Pedig csak azért csinálták, hogy Keresztélykének is legyen mivel játszani! 🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!