Megnőtt a kereslet az ukrán „háborús menyasszonyok” iránt

2023. április 18. 20:45

A wmn.hu összeállításából az is kiderül, hogy menekülni kénytelen ukrán nők gyakran válnak emberkereskedelem célpontjává.

2023. április 18. 20:45
null

Több mint egy éve már, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. A wmn.hu cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben heves harcok zajlanak a szomszédos országban, addig a menekülteknek – elsősorban nőknek és gyerekeknek – „újabb területen kell megvédeniük magukat”

A háború kezdete óta ugyanis a

menekülni kénytelen ukrán nők és lányok gyakran válnak emberkereskedelem és szexuális kizsákmányolás célpontjává

olyan személyek által, akik „a saját hasznukra akarják fordítani a háború elszenvedőinek tragédiáját” – olvasható az összeállításban.

Tavaly március közepén számolt be a média egy esetről, amikor egy negyvenkilenc éves lengyel férfi – aki az interneten keresztül ajánlott szállást menekülőknek – megerőszakolta azt az Ukrajnából érkezett tizenkilenc éves lányt, akit befogadott – idézte fel a szerző. 

A cikkben kitérnek rá, hogy az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) becslései szerint

2022-ben az ukrán nők és lányok túlnyomó többségét alkották az emberkereskedelem Európa-szerte felderített áldozatainak

– az előrejelzések szerint pedig ez a szám idén várhatóan tovább emelkedik.

„Postán rendelhető menyasszonyok”

A wmn.hu összeállításából az is kiderült, hogy „az ukrán nők és lányok fetisizálása elképesztő méreteket öltött az utóbbi időben a különböző online platformokon”. Míg az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) elemzése szerint az utóbbi időben az ukrán nőkkel és lányokkal kapcsolatos szexuális tartalmak keresési forgalma is megugrott. Az interneten leggyakrabban keresett kulcsszavak közé tartozik az „escort”, a „pornó/menekült pornó” az „ukrán” szó mellé rendelve – idézte a lap a jelentést.

Emellett megnőtt az ukrán „postán rendelhető menyasszonyokat”  – néhol „háborús menyasszonyoknak” is nevezik őket – kínáló weboldalak száma is, amelyek elsősorban amerikai férfiaknak szólnak.

Az egyik honlap például így kecsegteti az agglegényeket:

majd így folytatja „rengeteg fiatal hölgy van, aki a háború miatt hagyta el Ukrajnát, és most romantikus kapcsolatot keres egy külföldi férfival” – ismertette a wmn.hu

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csillagrombolo
2023. április 19. 22:18
Egyik haverom mondta :)...a Tinder is tele van ukrán nőkkel, meg a lovebox, stb ismerkedős oldal. Ha már Szerjozsát lelőték kellene egy kan aki kezelgeti az alvázat :D
Lord Vader
2023. április 19. 11:10
Ez nem újdonság. Ukrán pináért mindig is volt kereslet, kínálat pedig akadt bőven.
Barnabás.N
2023. április 19. 10:54
Szerintem undorító ez az egész.
Hazafi Teddymackó
2023. április 19. 09:15
Ja, ez a "Werteunion", a nyugat és az EU "közös értékei". Tudja meg mindenki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!