LMBTQ-harcok Prágában: összevesztek a cseh vezetők, hogy betámadják-e ők is Magyarországot

2023. április 23. 18:32

A cseh elnök csatlakozott volna a magyar gyermekvédelmi törvény elleni EU-s perhez.

2023. április 23. 18:32
null

Petr Pavel cseh elnök amiatt bírálta Petr Fiala miniszterelnök kormányát, amiért az nem csatlakozott a magyar gyermekvédelmi törvény miatti perhez, amelyet az Európai Bizottság indított, és összesen 15 EU-tag, valamint az Európai Parlament is csatlakozott. 

– mondta a cseh köztársasági elnök a brüsszeli sajtótájékoztatóján a cseh Novinky hírportál szerint. A köztársasági elnök azt is hozzátette, hogy támogatja az azonos nemű párok házasságának legalizálását, valamint azt is, hogy az azonos nemű párok gyermekeket fogadhassanak örökbe. 

Pavel azt is kijelentette, hogy Csehországnak ratifikálnia kellene az Isztambuli Egyezményt, amelyet Csehország aláírt, de még nem ratifikált. Václav Smolka kormányszóvivő szerint a kormány azért döntött úgy, hogy nem csatlakozik a perhez, mert Csehország az év közepétől a V4-csoport elnöke lesz.

Nyitókép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegel
2023. április 25. 15:11
Buzipedók kontra heterók???
Odone Ricci
2023. április 24. 11:52
Mi bel- és külföldi magyarok BIZUNK A CSEH NÉP JÓZAN GONDOLKODÁSÁBAN ÉS INTELLIGENCIÁJÁBAN.
jabjab
2023. április 24. 11:48
Na, a csekk gönczárpika hozta a kötelezőt. Pffejj!
Bendzsó Boy
2023. április 24. 09:08
Az ilyen hülye cseh vitézt vert Toldi derékig a földbe, hogy soha se legyenek szerelmesek egy nőbe! Pável gazdáid rakják tele a farod hím répável!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!