Hét lóhalál egy hét alatt a világhírű derbyn (VIDEÓ)

2023. május 07. 11:40

Sorban dőltek ki a lovak Kentuckyban.

2023. május 07. 11:40
null

Véget ért a Kentucky Derby, Amerika legnépszerűbb lóversenyének 149. szezona szombaton, melyet a Mage nevű ló és Javier Castellano nevű lovasa nyert meg a Louisville-i Churchill Downs lóversenypályán – írja a BBC.

Azonban a szombati futam előtt néhány órával elpusztult két ló is, Chloe's Dream és Freezing Point.

A héten korábban felfüggesztették a lótréner Saffie Joseph Jr-t, mivel két általa kiképzett ló is elpusztult: Parents Pride és Chasing Arti. Ez már négy, de nem ezzel kezdődött vagy ért véget a lóhalál-sorozat, ugyanis másik három ló is kidőlt a sorból: Wild on Ice, Take Charge Briana és Code of Kings.

A Mage nevű ló legyőzte a fogadóirodák két favoritját, Two Phil's-t és Angel of Empire-t is. Mage lovasta a venezuelai Javier Castellano, trénere Gustavo Delgado.

Az áprilisi három napos Grand National futamsorozat közben is elpusztult három ló. a Hill Sixteen nevű ló az első akadályra ráborulva múlt ki. Állatjogi aktivisták tüntettek, és szigorúbb lóvédelmi szabályokat követeltek.

A Kentucky Derbyt 1875 óta rendezik meg minden május első szombatján, és a legizgalmasabb két percnek tartják a sportban az amerikaiak.

Fotó: YouTube / NBC Sports videó

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DonCiccio
2023. május 08. 05:43
,,Vitaminok" mint pl. a focistáknál, atlétáknál...... Ha az embereket vitaminozzák, majd a versenylovak kimaradnak
B I L
2023. május 07. 15:07
Állatkínzás.
Burmin
2023. május 07. 13:04
Állatvédők hol vannak ?
Bicsike
2023. május 07. 12:36
Lóvédelmi szabályok. Mi a picsa? :D Ne szomorkodjanak. Kolbászba még jók lesznek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!