Szijjártó a koszovói helyzetről: Egy honvédet meg kellett műteni, de szerencsére egyikük állapota sem életveszélyes

2023. május 30. 06:16

A külügyminiszter közölte, hogy a pristinai magyar nagykövet meglátogatta a négy megsérült magyar katonát.

2023. május 30. 06:16
null

Ahogy arról a Mandineren beszámoltunk, a NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő, a KFOR 25 katonája, valamint több civil is megsérült az észak-koszovói zavargások során, amikor a koszovói rendőrség és a KFOR csapatai a helyi szerbekkel csaptak össze. A Honvédelmi Minisztérium hétfőn este azt közölte hivatalos Facebook-oldalán, hogy a 25 sérültből 20 magyar katona volt, ebből 7 fő súlyos sérüléseket szenvedett, de az állapotuk stabil.

Az ügyben most Szijjártó Péter is megszólalt, a külügyminiszter közösségi oldalán azt írta, hogy a koszovói nagykövet, „Bencze József az imént látogatta meg az amerikai kórházban azt a négy magyar katonát, akik repeszsérülések miatt szorulnak ellátásra.

– írta közösségi oldalán a külügyminiszter.

***

Nyitókép: Erkin Keci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neven
2023. május 30. 17:27
ha valakik tüntetnek, tegyék azt méltóságteljesen, erőszak és trágárság nélkül!!
P. Savoiardes
2023. május 30. 09:56
A sok Balkán szakértő;) Most, hogy lejottetek a Csomolungmarol és elmagyaraztatok suhajdanak, hogy miért halt bele a hegybe és jobban járt volna ha beoltatja magát különben az ukránok elfoglalják Moszkvát, most gyorsan a hétvége előtt elmagyarazzatok a magyar külpolitikai szerepvállalás balkáni és globális összefüggéseit;)
Belakiss
2023. május 30. 08:54
Vihar a biliben.
lájkbajnok
2023. május 30. 08:52
Belesodródtunk. Kösz, Kakadu!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!