Ukrajna brit rakétákat vetett be az oroszok ellen, London büszke rá

2023. május 19. 08:25

A brit védelmi miniszter gratulált az ukránoknak, leszögezte: örül.

2023. május 19. 08:25
null

Ukrajna sikeresen bevetette az Egyesült Királyság által biztosított Storm Shadow rakétákat – közölte Ben Wallace brit védelmi miniszter csütörtökön a CNN-nek.

– mondta Wallace a CNN exkluzív interjújában.

A Storm Shadow rakétákat, amelyek Ukrajna arzenáljának legnagyobb hatótávolságú fegyverei, nemrég kapta meg Kijev az orosz hadsereg elleni várható ellentámadás előtt. A nagy hatótávolságú cirkálórakéta lopakodó képességekkel rendelkezik, és több mint 250 km a lőtávolsága.

Nyitókép: A Storm Shadow rakéta. Forrás: BEN STANSALL / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2023. május 19. 19:32
Legalább szépen letesztelték éles helyzetben, anélkül, hogy brit katonáknak kelljen meghalniuk. Az ukránokat és az oroszokat tesztalanynak tartják, mint a régi szép birodalmi időkben.
nempolitizálok
2023. május 19. 12:20
Jó nagy hülyék ott londonban, mert az ellenségeik is hasonló rakétákat fognak kapni az oroszoktól. Mert hogy nem felejtik el a "jóságukat", az tuti.
pipa89
2023. május 19. 12:07
Nem tudom, hogy akkor hogyan állna a szájuk, ha az oroszok Londonra küldenének egy-két hiperszonikus cuccot...csak mert elegük lesz a brit rakétákból????!
Vakfolt
2023. május 19. 11:14
A rómaiak 10 darab 28 napos hónapot dolgoztak ki, az év márciussal indult, az első öt a szántás-vetés-aratás időszaka a második öt a háború időszaka, a maradék meg még hónapnevet se kapott, csak a szarra se jó tél időszaka. Érdekes módon a török is ugyanezt követte, a hadmozdulatok augusztusban kezdődtek és nahát, a tavalyi ukrán ellentámadás is ugyanekkor jött össze. Gyanús, hogy idén is ez lesz. A természettel lehet harcolni, csak nagyon erős és szenvtelen ellenfél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!