Már ötször toloncolták ki az országból a texasi család megölésével vádolt illegális bevándorlót

2023. május 01. 20:36

Francisco Oropesa a kitoloncolásokat követően többször illegálisan tért vissza az Egyesült Államokba.

2023. május 01. 20:36
null

Ötször utasították ki az országból azt a gyanúsítottat, aki szökésben van, miután péntek este állítólag kivégzésszerűen megölt öt szomszédot, amikor azok panaszt tettek, hogy éjjel a puskájával lövöldözött a kertjében – közölte a Fox News. A Szövetségi Nyomozó Iroda ( FBI) vasárnap délután közölte, hogy a hatóságoknak „nincs nyomuk” a 38 éves Francisco Oropesa mexikói állampolgár utáni nyomozásban, akit a texasi Clevelandben, Houston mellett elkövetett ötrendbeli gyilkossággal vádolnak.

A texasi kormányzó hivatala, az állami szervek és az FBI együttesen 80 ezer dolláros jutalmat is felajánlottak az elfogásához vezető tippekért. „Nem tudjuk, hogy hol van, ezért találtuk ki a nyomravezetői jutalmat” – mondta James Smith, az FBI houstoni különleges ügynöke vasárnap újságíróknak, hozzátéve, hogy biztos benne, hogy Oropesa kapcsolatba lépett barátaival, mióta szökésben van, de egyelőre nem tudják, hogy pontosan kikkel.

– mondta egy másik forrás a Fox Newsnak.

Alejandro Mayorkas, az Egyesült Államok belbiztonsági minisztere vasárnap azt mondta, hogy nem „kommentálja” Oropesa esetét, mivel folyamatban lévő nyomozás van az ügyében, de hozzátette, hogy „szörnyű tragédia az, ami történt”. 

Oropresa azután kezdett vérengzésbe, hogy Wilson Garcia és családja megkérte, hagyja abba a lövöldözést a kertjében, mert későre jár és a zajtól nem tud aludni az egyhónapos kisbabájuk. Oropresa éppen azelőtt tört be Garcia házába, hogy hívni tudta volna a rendőrséget. Oropresa végül szobáról szobára járva öt embert ölt meg köztük egy 8 éves kisfiút is. Garcia a lövöldözésben a feleségét és a fiát vesztette el.

A férfi elmondta, hogy korábban soha nem volt problémája Oropesaval az alatt a három év alatt, amíg a családja ott élt.
„Nem tudom elhinni, amit tett” – tette hozzá.

 

Nyitókép: FBI Houston

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2023. május 02. 15:03
A lövöldöző spanyol nevű, akit lelőtt, az is. Sőt, az Egyesült Államok belbiztonsági minisztere is az. Hol itt a probléma?
Galsó Atya
2023. május 02. 09:24
Lehet, ha működne Trump kerítése, ez meg sem történik. Biden a hibás.
nempolitizálok
2023. május 02. 08:15
Ha van esze, a németekhez vagy a svédekhez meg.
fatman
2023. május 02. 00:12
gondolom Biden szavazó is volt egyben... pár ezerszerszeresen... jogállamiság! fékek és ellensúlyok... gratulálok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!