Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban

2023. június 21. 13:58

Ketten meghaltak, a személyzet harmadik tagját még keresik.

2023. június 21. 13:58
null

A horvát N1 portálon azt írják: lezuhant szerdán egy magyar katonai helikopter, amely egy gyakorlaton vett részt Horvátországban. Az első információk szerint két holttestet már megtaláltak, a legénység harmadik tagját még keresik. A baleset a Čikola kanyonban történt. Az eset kapcsán a Honvédelmi Minisztérium a következő közleményt adta ki:

„A Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter 3 fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant. A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre 2 katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik. A Honvédelmi Minisztérium a családok kiértesítését azonnal megkezdte, a fejleményekről a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztat.”

Nyitókép: Facebook

 

 

 

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2023. június 21. 19:15
https://www.ziplinesibenik.com/
Dezsőke
2023. június 21. 17:20
békét
Sanyikám
2023. június 21. 17:08
24.hu. BELFÖLD A honvédség legmodernebb, ötmilliárdos helikoptere zuhant le Horvátországban Kívánom, hogy cikk szerzőjét egy hosszan tartó gyógyíthatatlan de fájdalmas betegség érje el! Spirk József! F..ck your mother!
Osztap Bender
2023. június 21. 16:58
A vadonatúj helikopterek ritkán szokta lezuhanni. Vajon megint a selejtjéből vásároltunk be vagy a kiképzéseken "takarékoskodtunk". Az oka mindennek meg van, csak hát hogyan is törte totálkárosra az egyik Gripent Ugrik tábornok Csehországban, hogyan is történhetett meg, hogy a másik Gripen kecskeméti hasra szállásánál katapultáló pilótáról nem vált le az ülés? Tud valaki hivatalos közleményről, amit a balesetek után rögvest megígér a honvédség? Mit kerestünk vajon a velünk igencsak ellenséges horvátoknál a méregdrága géppel, meg tudjuk valaha a valóságot a történtekről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!