Rasszizmust kiáltottak, míg a dél-afrikai elnök Zelenszkijjel tárgyalt

2023. június 17. 09:51

A dél-afrikai biztonsági főnök nehezményezte, hogy repülőgépét vasárnapig a Chopin repülőtéren tartják.

2023. június 17. 09:51
null

A lengyelek szerint a rasszizmus nem játszott szerepet abban a döntésében, hogy több mint 24 órára megtagadták a belépést a dél-afrikai elnök testőrségétől és a médiától.

A fennakadás a varsói Chopin repülőtéren történt. A repülőgépeket most vasárnapig ott tartják a BBC szerint. A lap úgy fogalmaz, hogy a gépen mintegy 120 ember rekedt, akik mindannyian egy ukrajnai békecsúcsra tartottak volna. Lengyelország intézkedései miatt

Cyril Ramaphosa elnök, aki külön utazott Ukrajnába, biztonsági emberei egy része nélkül maradt.

„Késleltetnek bennünket, veszélybe sodorják az elnökünk életét – mondta újságíróknak Wally Rhode vezérőrnagy, Cyril Ramaphosa biztonsági főnöke. „Már Kijevben lehetnénék, de ezt csinálják velünk.

– foglalta össze a véleményét.

***

Nyitókép: RUSLAN KANIUKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
K4t1nk4
2023. június 17. 17:48
Az afrikai küldöttség csak puhatolózni ment a béke ügyében. Zselé csak beszart, nehogy valami beépített orosz ügynök megszabadítsa a földi gongjaitól. A lengyelek ehhez csak asszisztálnak. Dél-Afrika nem az USA, velük szemben mernek keménykedni.
roughneck
2023. június 17. 15:14
Na, ha en lettem volna a del-afrikai elnok helyeben, az incidens utan szepen feltankoltattam volna a gepet, es irany haza! Nincs pofavizit Zselevel. Az ukran faszfej majd megkoszoni a lengyel tesoknak... :-))
világbéka
2023. június 17. 14:59
Bezzeg Bidének pityergett, ursulára meg kacsingatott. Tán még a pöcsét is hozzányomta.
zuriktodor
2023. június 17. 14:40
Konkrétan emberrablást követtek el. Nem tudom, hogy a feka azóta el tudta-e hagyni Ukrajnát, de nem lennék meglepve, ha egy "magányos merénylő" megölné.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!