Oroszországnak kell állnia Ukrajna újjáépítésének költségeit a Nyugat szerint

2023. július 01. 22:23

Londonban szerveztek konferenciát Ukrajna megsegítésére.

2023. július 01. 22:23
null

Lezajlott Londonban az Ukrajna megsegítésére összehívott konferencia, melynek eredményességének megítélése teljesen ellentétes Ukrajnában, valamint Nyugat-Európában – írta a Világgazdaság. Thomas Kleine-Brockhoff, az Egyesült Államok Német Marshall Alapjának professzora szerint a konferencia fő üzenete az volt Ukrajna számára, hogy a Nyugat hosszú távon is kitart mellette.

Kleine-Brockhoff szerint a mostani konferencia jelentős előrelépés volt a korábbiakhoz képest, ugyanis a rendezvényen rendbe szedték, strukturálták a korábbi, improvizáló, ad hoc jellegű támogatásokat. Valamennyi szereplő kifejezte:

Oroszországnak kell állnia az ukrán helyreállítás költségeit.

A londoni konferenciával ugyanakkor nem volt ennyire megelégedve Julija Szamajeva újságíró. Szerinte a konferencián nem sikerült úgy az ukrán célokat feltáró prezentáció-sorozat, ahogyan azt sokan szerették volna Kijevben.

Szamajeva az ukrán politikusokat okolta, elsősorban az ukrán delegáció három kulcsemberét, az elnöki irodavezető-helyettesét, Rosztyiszlav Surmárát, Julija Szviridenkot gazdaságfejlesztési minisztert és Olekszandr Kubrakov infrastruktúra-minisztert.

***

Nyitókép: HENRY NICHOLLS / POOL / AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. július 02. 21:46
Akkor a képlet egyszerű a nyugat hagyja abba az ukránok katonai és pénzügyi támogatását és utána az oroszok majd ujjáépítik Ukrajnát a saját erejükből, csak a nevét fogják először megváltoztatni.....
formaegy
2023. július 02. 21:28
"Oroszországnak kell állnia Ukrajna újjáépítésének költségeit a Nyugat szerint" Meg a kurva anyátokat! A büdös gyilkos terrorista USA-nak aki kirobbantotta a háborút, és érdekében áll be nem fejezni!!!!!!!!!!!!!! A mocskos Európagyilkos Leyen és bandájának minden vagyonát elkobozni mert segítették a háború kirobbantását, előkészületétől kezdve!!!!!!!!!!!!! Mocskos náci gyilkos csürhe!
ptrfarkas43
2023. július 02. 13:09
Amennyiben az oroszok nyernek, valszeg nekik kell tényleg megfinanszírozni az újjáépítést.
MrStokes
2023. július 02. 12:55
Marhajoooo, ez a kis-brokkoli arrol nem irt tanulmanyt, Irakot, Vietnamot, Afganisztant a lator allamnak kellene ujjaepitenie....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!