Atomfegyver bevetésével fenyegetőzött Medvegyev

2023. július 30. 18:49

„Moszkva kénytelen lenne atomot bevetni, ha Kijev folyamatban lévő ellentámadása sikeres lenne” – fogalmazott az egykori elnök.

2023. július 30. 18:49

A Guardian arról ír, hogy ismét atomfegyver bevetésével fenyegetőzött az egykori orosz elnök, Dmitrij Medvegyev. Ahogy arról a Mandiner is többször beszámolt, Medvegyev nem egyszer beszélt már arról, hogy „Moszkva kénytelen lenne atomot bevetni, ha Kijev folyamatban lévő ellentámadása sikeres lenne”.

A Putyin elnök által vezetett orosz biztonsági tanács elnökhelyettese közösségi médiaplatformjain arról írt nemrég, „képzeljék el, ha az ... offenzíva, amelyet a NATO támogat, sikeres lenne, és letarolnák a földünk egy részét, akkor 

kénytelenek lennénk nukleáris fegyvert használni az orosz elnök rendeletének szabályai szerint”.

Majd azzal folytatta, hogy leszögezte: egyszerűen nem lenne más lehetőség. „Tehát ellenségeinknek imádkozniuk kellene harcosaink sikeréért. Gondoskodnak arról, hogy ne gyulladjon ki egy globális atomtűz”.

A Guardian szerint Medvegyev ezzel vélhetően Oroszország nukleáris doktrínájának egy részére utalt, amely kimondja, hogy „nukleáris fegyvereket válaszul lehet bevetni az Oroszország elleni, hagyományos fegyverekkel végrehajtott agresszióra, amely az orosz állam létét fenyegeti”.

A lap emlékeztetett, hogy Ukrajna folyamatosan próbálja visszaszerezni az „Oroszország által egyoldalúan annektált és saját területének részévé nyilvánított területeket, amit Kijev és a Nyugat nagy része elítélt”.

Medvegyev vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Yekaterina SHTUKINA / SPUTNIK / AFP

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. augusztus 04. 20:24
Ideje volna az atomot bevetni, csak így lehet a megfelelő békefeltételeket elérni.
Héja
2023. július 31. 17:17
Felelőtlen hülység.
Héja
2023. július 31. 17:17
Felelőtlen hülyeség.
Zokni
2023. július 31. 09:11
“Dimitrij imádkozunk, hogy atom nélkül is menjen. 🤩” - írja. De kihez? Gondolom a jó Atyaúrorbánhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!