Komoly hadgyakorlat kezdődött Ausztráliában

2023. július 22. 10:23

Kína figyel.

2023. július 22. 10:23

Többnemzetiségű hadgyakorlat kezdődött Ausztráliában pénteken mintegy 30 ezer katona részvételével, miközben 

Kína egyre jobban terjeszkedik 

az indo-csendes-óceáni térségben.

A kétévente felváltva, ausztrál vagy amerikai vezetéssel megrendezett kéthetes nagyszabású Talisman Saber hadgyakorlat célja az operatív együttműködés javítása és a fegyveres erők közötti együttműködés erősítése. A hadgyakorlatot 2005-től, minden páratlan évbe tartják.

Az Ausztrália különböző helyszínein zajló szárazföldi és légi gyakorlatokban 

Ausztrálián és az Egyesült Államokon kívül Kanada, a Fidzsi-szigetek, Franciaország, Németország, Indonézia, Japán, Új-Zéland, Pápua Új-Guinea, a Koreai Köztársaság, Tonga és Nagy-Britannia 

erői vesznek részt. Megfigyelőként jelen vannak a Fülöp-szigetek, Szingapúr és Thaiföld képviselői. Németország 210 ejtőernyős és tengerészgyalogossal először vesz részt a hadgyakorlaton.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőmentés

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 24. 20:59
🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!