Zelenszkij magyarázkodott: ezért késett az ukrán ellentámadás

2023. július 23. 10:05

Az ukrán elnök szerint az offenzíva hamarosan fokozódhat.

2023. július 23. 10:05
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy az ukrán ellentámadó műveletek hamarosan fokozódhatnak, és hogy az ellentámadás késedelme részben a korlátozott anyagi eszközök miatt következett be. Zelenszkij július 21-én az Aspeni Biztonsági Fórumon kijelentette, hogy az ukrán erők tavasszal tervezték az ellentámadó műveletek megkezdését, de a lőszerek és katonai felszerelések − például aknamentesítési eszközök − hiánya, valamint a külföldön zajló kiképzések késedelmet okoztak − írja napi jelentésében az Institute for the Study of War, amelyet az Index szemlézett.

Az ukrán elnök szerint az ellenoffenzíva késlekedése aknamezők és mélységi védelmi vonalak kiépítését tette lehetővé az oroszok számára. Az aknamentesítés jelenleg is tart, Zelenszkij szerint hamarosan olyan szintre ér el, hogy fokozódhat a június elején meginduló ukrán ellentámadás.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter július 21-én az Aspeni Biztonsági Fórumon kijelentette, hogy túl korai lenne még következtetéseket levonni az ukrán ellentámadásról, és hogy Ukrajna valószínűleg „komoly előrehaladást” ér el, mivel Kijev minden olyan erőt bevet, amelyet az ellentámadásra készítettek fel.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 23. 12:47
Amikot nem jön ki a rím, fellázad a Krím...
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 23. 12:46
Itt van az ősz, itt van újra...sártenger alján a Leopárd rozsdásodik és Putyin Zelenszkijt szájba kúrja és kúrja, és kúrja...
zakar zoltán béla
2023. július 23. 11:05
stb
remi
2023. július 23. 11:03
Nem ellenőrizhető ruszki források szerint az éjszaka 3 bredli és egy nagymacska került fogyatéklistára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!