Három hétig szenvedett egy román férfi, akiből kerékpárbalesete után nem vették ki a fékkart

2023. augusztus 02. 21:24

Az idegen tárgyat szabályosan belevarrták a sebbe, később hideg borogatást javasoltak neki.

2023. augusztus 02. 21:24

Három hétig szenvedett egy román férfi, akinek egy kerékpárbalesetben a combjába fúródott a letört fékkar, a kórházban azonban ezt nem vették észre, és az idegen tárgyat benne hagyva varrták össze a sebét – közölte a román Observatorul Prahovean című lap. A külföldön vendégmunkásként dolgozó, falujába hazalátogató fiatalember július 7-én esett le a kerékpárjáról. Kezén és lábán sérült meg, és mivel erősen vérzett, felesége mentőt hívott, amely a Prahova megyei Urlati városi kórházába szállította. Elmondása szerint az ügyeletes orvos beoltotta tetanusz (merevgörcs) ellen, összevarrta a sebet és bekötözte.

Hideg borogatást javasoltak

Mikor másnap dagadt lábbal, vérző sebbel visszament a kórházba, egy másik orvoshoz került, aki kicserélte a kötést, és hideg borogatást javasolt. A férfi kétnaponta járt kötözésre a kórházba, ahol július 18-án eltávolították a varratszálakat, további kezelésként pedig antibiotikumot és gyulladásgátló tablettát írtak fel neki. Július 20-án visszautazott Hollandiába, ahol egy húsfelfeldolgozó vállalatnál van munkaszerződése, de

már olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudott lábra állni, ezért betegszabadságot kért. 

További egy hét elteltével, július 28-án ment el a szálláshelyéhez legközelebb lévő kisváros klinikájára, ahol egy nyolc centiméter hosszúságú fémdarabot – egy fékkart – húztak ki a sebből. Az esetét a Prahova megyei lapnak elmesélő, a történetet fotókkal is dokumentáló férfi megjegyezte: szerencsére van betegbiztosítása, mert a hollandiai műtét, illetve a rá váró esetleges további beavatkozások „egy vagyonba kerültek volna”.

Az Observatorul Prahoveanban kedden közölt írás nyomán szerdán az Urlati városi kórház belső vizsgálatot indított, a megyei közegészségügyi hivatal pedig 32 ezer lejnyi (2,5 millió forint) bírságot szabott ki az egészségügyi intézményre, amiért a betegfelvétel alakalmával hiányosan töltötték ki a betegtájékoztató és betegjogi űrlapokat.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / Pixabay

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2023. augusztus 03. 09:37
Rejtő is megmondta, hogy nem szabad kihúzni, mert elvérzik az ember.
tetx
2023. augusztus 03. 07:06
Juszt meg a többi agyhalott szarházi igazán odaköltözhetne már ebbe az igen fejlett országba.
khomeini
2023. augusztus 02. 23:27
bezzeg...!
Autofocus
2023. augusztus 02. 22:45
Belőlem múltkor egy autópálya koncsessziót vettek ki, amit nem vettem észre hogy a bőröm alá csúszott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!