Ukrajna felszólította az Auchant, hogy hagyja el Oroszországot

2023. augusztus 31. 07:45

Az ukránok szerint az áruházlánc is a háborút finanszírozza.

2023. augusztus 31. 07:45

Az al Dzsazíra arról ír hírfolyamában, hogy Ukrajna közölte: orosz rakéta szilánkjai hullottak az Auchan francia bevásárlóközpontra Kijevben. Ennek apropóján a vállalatot felszólították, hogy hagyja el az orosz piacot. Hozzáteszik: a háború során számos ismert nyugati márka elhagyta Oroszországot, de az Auchan maradt.

Hangsúlyozzák, hogy az ukrán védelmi minisztérium bírálta az Auchant, amiért az invázió alatt Oroszországban maradt. Azzal vádolják őket, hogy a háborút finanszírozzák.

„Cinizmus, mazochizmus vagy ostobaság? 

Kilépés Oroszországból: ez a pénz túl véres” 

– írta a minisztérium. 

A lap emlékeztet, hogy az Auchan a Mulliez család tulajdonában van. A vállalat azt mondta, az orosz piacon akar maradni, hogy ellássa az országot és a helyi alkalmazottakat foglalkoztassa.

Nyitókép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robogo72
2023. szeptember 04. 21:30
Hát az van, hogy az Auchan akárcsak a többiek a profitért van ott, és semmit de semmit az égvilágon nem termel. A távozása kifejezetten hasznos lenne az orosz nemzetgazdaságnak. Ha elhúznának innen, nekünk is jpbb lenne. Hülyegyerek...
Málaga21
2023. augusztus 31. 20:11
"Az ukránok szerint az áruházlánc is a háborút finanszírozza." Mint minden eu-s adófizető.
Takagi
2023. augusztus 31. 16:56
Csicska hopp!
KBA98
2023. augusztus 31. 16:55
Minden filmben ukrán volt a bűnöző. Most az élet megmutatja, hogy a honszerető ukránok egy része elsöpört a hazájából, a másik fel bujkál a többit a zongorista megölte, és nincs egyetlen ember sem, aki ezt a szemetet eltakarítaná, hogy az ország a saját ura lehessen! Az egész világ őket tartja el, de már nem sokáig, mert elég volt belőlük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!