Ukrajna „Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a regimentje” üzemmódban van

2023. augusztus 23. 12:26

Az ukránok szétaprózták magukat, az Antonovszky hídtól Bahmutig erőltetik a támadásokat – és sehol sem jutnak igazán előre.

2023. augusztus 23. 12:26
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„A linkbe beteszek egy amerikai véleményt az offenzíva állásáról. Természetesen az én véleményemet támasztja alá, ami látom néhány kommentelő számára nem korrekt eljárás, és biztosan progresszívebb lenne saját magamat cáfoló anyagokat berakni.

De ez van – sok ukrán és amerikai forrás is azt kezdi mondani, amit egy ideje már mondok.

Az ukránok szétaprózták magukat, az Antonovszky hídtól Bahmutig erőltetik a támadásokat – és sehol sem jutnak igazán előre.

Ha teljesen Bahmutra koncentrálnak, talán bevehették volna - és az nagy politikai siker lett volna – egyben az oroszok kemény megalázása. Bahmutot sokáig nem védte olyan erős védelmi gyűrű, mint Tokmakot - ez alighanem kezd változni egyébként, az oroszok ásnak és aknát telepítenek szorgalmasan ott is.

Vagy koncentrálhattak volna csak Tokmakra, ami egy stratégiailag és PR szempontból is a legjelentősebb »elérhető« hely.

De nem – a Dnyeper alsó folyásán erőltették az értelmetlen (kivéve a PR-t) folyami átkeléseket, és egyszerre indítottak három nagy támadást. Egyszóval szétaprózták magukat, ahogy 22 februárjában az oroszok.

Az más kérdés, hogy messze nem kaptak annyi eszközt az amerikaiaktól, mint amit Amerika adhatott volna, és ami talán valódi esélyt adott volna az áttörésre a tengerig (csak esélyt, nem bizonyosságot– bizonyosság a háborút soha nem látott nyugati kibicek és az orosz trollok fejében van csak).

Közben Ukrajna „Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a regimentje” üzemmódban van. Nagyok az ukrán veszteségek – de a pótlásra kevés az önként jelentkező.

Jelzem, az orosz veszteségek is nagyok, különösen a tüzérségi eszközökből. De az orosz halottak (a háború eleje óta) aránytalanul nem »átlagoroszok«, hanem bűnözők, nemzeti kisebbségek, zsoldosok. Tehát nem ugyanakkora a társadalmi hatás. Tüzérségből meg egyenlőre »van másik«.”

Nyitókép: Jakub Kaczmarczyk

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibi72
2023. augusztus 24. 10:52
Kossuth Lajos méltó párja Zelenszkij... Nincs kétségem afelől, hogy Z-ről is utcák tömege lesz elnevezve a jövendő Ukrajnájában
Tibi72
2023. augusztus 24. 10:49
-Az 1831-es félmillió áldozattal járó kolerajárványt sok olyan gyerek élte túl, akinek a családja meghalt, viszont a pincéje tele volt Tokaji borral. Nos ezeket a borokat a járványügyi megbízott Kossuth Lajos eladatta és az árából kártyaadósságát fizette ki. -1844-ben nem az ősi, mindenhol elfogadott latin nyelvünket harcolta vissza a maga pozíciójába, hanem a lakosság negyede által használt magyart, ami után egyenes volt az út Románia birodalommá válásához és a mi tízfele dobásunkhoz. Egyébként 1859-re az egyesülő Románia felvette az Európa-szerte könnyen érthető latin nyelvet és azon az alapon lett sikeres birodalom. 1848/49-ben csak katonánkból meghalt 115 ezer. Ehhez vegyük a civil áldozatokat és a sok szenvedést, a nagyrészt saját nemzetiségeinkkel folytatott küzdelmünkben. Kossuthot nem érdekelte az áldozatok nagy száma, augusztusra a felperzselt föld taktikáját akarta Görgeire kényszeríteni.
diodoro3
2023. augusztus 24. 09:44
Helyzet az, hogy az ukránoknak nincs miből nagy áttörést szervezni. Sajna az ilyen áttöréshez szükséges eszköz és személyi állomány koncentráció svédasztal az orosz rakétatüzérségnek. A szakértő urak, leírják hogy nincs elégséges szintű csapat légvédelem, támogató tüzérség, támogató légi csapásmérő képesség, és a kommunikációt sikeresen elnyomja az orosz (EW). + De azért vonjanak össze jó sok embert és technikát és hajtsák neki az aknamezőnek. . .
Belacska
2023. augusztus 23. 18:56
Tüzérségből meg egyenlőre »van másik«. Vagy egyelőre. Nem mindegy. Keressenek másik korrektort a szerkesztőségbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!