Végre kiderült az igazság a kínai állatkert medvéjéről

2023. augusztus 07. 20:10

A Paradise Wildlife Park brit állatkert pontot tett a találgatások végére.

2023. augusztus 07. 20:10

Nemrég a közösségi médiában megjelent több felvétel is, amelyek a kelet-kínai Hangcsou város állatkertjében készültek. A felvételek azonban sokak szerint azt a benyomást keltették, hogy a medvék nem is medvék, hanem jelmezbe öltözött emberek. A szkeptikusok azzal érveltek, hogy a kifutóban látható maláj medvék nagyon vékonyak, és emberi gesztusaik vannak.

Tóth Tibor állítása szerint a maláj medvék gesztusai azért tűnnek emberinek, mert

az állatok sok esetben egész egyszerűen az emberekre akarnak hasonlítani.

A „beredőzött” bőr az állat fenekén pedig nem azért olyan, mert valaki felvett egy nagyméretű jelmezt, hanem azért, mert a maláj medve így néz ki.

A TV2 Mokka című műsorában felelevenítették azokat az eseteket is, amikor valóban megtévesztés történt. Előfordult már olyan is, hogy kutyát oroszlánnak öltöztettek, és szamárt zebrának festettek. Az igazgató ennek kapcsán felidézte, hogy régen, amikor az állatkertek a szórakoztatásról szóltak, léteztek ilyen esetek.

Tóth Tibor véleményét megerősíti

a Paradise Wildlife Park brit állatkert felvétele is, amelyen a saját maláj medvéjük látható

– szúrta ki a Magyar Nemzet. A két lábon álló állat nagyon hasonlít a kínai állatkertben lefotózott medvére. „Megerősíthetjük, hogy Kyra egy maláj medve” – írták a videóhoz.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. augusztus 22. 13:10
Az emberi tudatlanság és hülyeség határtalan, de mit is várunk a közösségi tér tudásától, a tudomány pedig valahol a háttérben, de minimum a sarokban lapít, mert a hétköznapi ember már igénybe sem veszi, energiát sem fordít a megértésére, inkább meghányja-veti a csetes haverokkal a net-en. Hol van a galambposta, a távirat világa? Történelem. De legalább emberi volt.
avian46
2023. augusztus 07. 20:22
Cuki darab
Pandaka pygmaea
2023. augusztus 07. 20:16
Bárcsak ez lenne az emberiség legnagyobb problémája manapság... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!