A Németországi Zsidók Központi Tanácsa bírálta a német tartózkodást az ENSZ Közgyűlés szavazásán

2023. október 30. 10:37

Josef Schuster, a tanács elnöke azt mondta a Bildnek, „néha már nem ismerek rá erre az országra”.

2023. október 30. 10:37

A Németországi Zsidók Központi Tanácsa bírálta, hogy Németország tartózkodott az ENSZ Közgyűlésének gázai határozatról szóló szavazásán. Josef Schuster, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke a Bild című lap hétfői száma szerint azt kifogásolta, hogy Németországnak nincs foglal állást egyértelműen a Hamász-terror relativizálása ellen. Schuster arra is emlékeztetett, hogy Németországban ismét lábra kapott zsidógyűlölet és az Izraellel szembeni ellenségesség, állítása szerint ez nyíltan előfordul az utcákon, előadótermekben vagy a színházakban. 

Az elmúlt hetek fejleményeire nem számított, mint mondta, „néha már nem ismerek rá erre az országra”

Az ENSZ Közgyűlés pénteken nem kötelező érvényű határozatot fogadottel, amelyben haladéktalan és tartós humanitárius fegyverszünetet szorgalmaz a Gázai övezetben az ellenségeskedések beszüntetésére. A dokumentumban egyebek között elítéltek minden erőszakot az izraeli és a palesztin polgári lakossággal szemben, és követelték a túszul ejtett civilek haladéktalan és feltételek nélküli szabadon engedését, valamint a humanitárius segélyszállítmányok akadálytalan bejutását a palesztin térségbe. 

A Közgyűlésen 120 ország támogatta a határozatot, 45 ország tartózkodott és 14 ellenezte. Franciaország és Spanyolország elfogadta a határozatot, de Németország, Nagy-Britannia és Olaszország a tartózkodók táborában volt. 

Az Egyesült Államok, valamint több kisebb európai ország, köztük Ausztria, Csehország és Magyarország a határozat ellen szavazott. 

Annalena Baerbock német külügyminiszter a kiegyenlítettség hiányával indokolta a német tartózkodást a Bildben.   Olaf Scholz német kancellár azzal vette védelmébe a német álláspontot, hogy sokat dolgoztak azért, hogy „az ENSZ Közgyűlése olyan döntést hozzon, amely igazságot szolgáltat a helyzetben”, ám amikor ez nem járt sikerrel, tartózkodtak a szavazáson.

(MTI)

Nyitókép: Tobias SCHWARZ / AFP

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. október 30. 19:16
Gyakorlatilag minden hír vagy a zsidókkal, vagy az arabokkal/migránsokkal kapcsolatos. Szeretnék végre fehér, európai, keresztény emberekről is hallani. Mi van például Szoboszlaival?
alexandrosz-2
2023. október 30. 19:02
A zsidó arcátlanságnak nincs határa. Elképesztően pofátlanok.
Lisa
2023. október 30. 12:58
Miről beszél? Még mindig az AfD a legnagyobb gondjuk!
Flynn Rider
2023. október 30. 12:39
Magyarország a humanitárius tűzszünet ellen szavazott? WTF??? Lemaradtam egy brossúrával. Akkor most Ukrajnában rossz a háború, Izraelben pedig jó a háború? Hogy is van ez? (persze értem én az okot, csak így hányingere van az embernek)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!