Bizarr Putyin-naptárt dobtak piacra

2023. október 21. 12:46

Az új év kezdete előtt a Komszomolszkaja Pravda kiadott egy 2024-es naptárat, amelyen 12 képet láthatunk az orosz elnökről.

2023. október 21. 12:46

A Vlagyimir Putyinnak szentelt naptár, amelyet egy Kreml-barát orosz bulvárlap adott ki, a fotóválogatás miatt keltett feltűnést – közölte az Express.

Az új év kezdete előtt a Komszomolszkaja Pravda kiadott egy 2024-es naptárat, amelyen 12 képet láthatunk az orosz elnökről. Ám, mint azt a BBC Oroszország szerkesztője, Steve Rosenberg megjegyezte, a kiválasztott pillanatok egyike sem azután készült, hogy a Kreml 2022 februárjában elrendelte Ukrajna lerohanását.

Ez a hiány, amely az ukrajnai konfliktus jelentőségét tekintve megdöbbentő, összefügghet azzal, hogy Moszkva nem aratott sikert különleges katonai műveletével” – mivel a Kreml folytatja a kelet-európai ország illegális invázióját.
Az X-en, korábban Twitteren megosztott jelentésében Rosenberg azt mondta: „Nyilvánvaló, hogy azok, akik ezt a naptárat összeállították a Komszomolszkaja Pravda című Kreml-barát bulvárlapnál, azt akarják, hogy 

az oroszok Putyint erős embernek, menő embernek, a nemzet atyjának lássák.De nem úgy, mint aki háborút indított. 

Ha az ukrajnai invázió valóban az orosz nemzetet az elnök mögé gyűjtötte volna, ha itt mindenütt támogatásnak örvendett volna, akkor azt gondolnánk, hogy ez valahogy, valahol szerepelne ebben a naptárban.”

A naptárban szereplő képek között van egy, amelyen az elnök mosolyogva látható, miközben fiatal sportolók veszik körül, valamint egy 2014-es kép, amelyen az orosz vezető napszemüvegben látható. Egy másik, 2013 márciusából származó képen Putyin az egyik kutyáját simogatja, miközben hó veszi körül.

Nyitókép: X/Képernyőfotó

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2023. október 22. 13:17
Na! Kiszel Tündének annyi!
megmond6tom
2023. október 22. 12:21
Ha minden fisz-f@sz, senki celebecskének lehet naptárt kiadni neki miért ne lehetne...?
Lajoss
2023. október 22. 09:57
A Karmelitába is szállítanak?
lajajakab11
2023. október 22. 09:36
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT dupla golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!! JELENTKEZŐK(alul):
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!