„Még Hollywood sem tudna olyan horrorfilmet készíteni, mint amit láttunk” – izraeli önkéntes a BBC-nek

2023. október 13. 06:50

Több csoport is kiveszi részét a romok eltakarításában és a holttestek összegyűjtésében.

2023. október 13. 06:50
Israeli forces increase security measures near Gaza border

„Még egy hollywoodi stúdió sem tudna olyan horrorfilmet készíteni, amely leírná azt, amit itt láttunk” – mondta egy izraeli önkéntes a BBC nemzetközi szerkesztőjének, Jeremy Bowennek.

Az önkéntes egy olyan csapat tagja, amely a törmelékeket takarította a megrongálódott épületekben és a holttesteket gyűjtötte össze egy izraeli kibucban, amely közvetlenül a Gázai-övezet mellett fekszik.

Azért vagyunk itt, hogy rendes zsidó temetést adjunk nekik. 

Hogy megadjuk nekik a végtisztességet, gondoskodjunk róluk” – fogalmazott a riporternek.

A teljes podcast-beszélgetés ITT hallgatható meg.

***

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Nyilván nem. Míg Budapesten Izraellel vállaltak szolidaritást, a Nyugat nagyvárosaiban a palesztinokért tüntetnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: SAEED QAQ / ANADOL

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2023. december 17. 13:25
A sikerről, mint a generációk óta gyakorlott, irígységet generáló mézesmadzagról: a legtöbb magyar népmese azzal végződik, ami a fő tanulság....boldogan éltek, míg meg nem haltak. Szomorú példa erre Karsai esete, aki sikeres életet élhetett, mégis boldogságot nem remélhet. Egy szakállas vicc is eszembe jut a régi időkből: áll a részeg négykézláb a Síp utca-Dob utca sarkán....hótt siker, ahogy a szlengben nevezték .... bo-bosánat bisztos úr, megmondaná hol vagyok? Biztos megmondja, hogy a Síp utca-Dob utca sarkán. Pisába a részletekkel -feleli a részeg- mék ország?
Palatin
2023. október 13. 12:34
A zsidóktól azt kell megtanulnunk nekünk magyaroknak, hogy hogyan lehet évezredekig, - akár még saját ország nélkül is -, túlélni, feljödni, összetartani, sikeresnek lenni stb. olyannyira, hogy ez még a világ többi részének is a csodálatát, és sajnos az irigységét is elnyerje. a kulcsszó ehhez az ÖSSZETARTÁS. Ami nélkül nincs jövöje egyetlen népnek sem. De a túléléshez, - olyan körülmények között -, mint ami a zsidóknak jutott, az összetartásnak valami magas hatványára van szükség. Nehogy azt gondolja valaki, hogy túlzás a magyarok sorsát összehasonlítani a zsidókéval. Nem túlzás. Trianon során francia részröl komolyan felmerült Magyarország teljes felosztása a szomszédok között. Erröl éles viták folytak a gyöztesek között, titokban. Végül azért nem valósult meg, mert az angolok, - saját érdekböl -, ellene szavaztak. Nem akarták, hogy a közép-európai térség és ezzel a német érdekszféra túlságosan meggyengüljön, és igy a franciák megerösödjenek. Az lett volna sorsunk, ami a zsidóké.
Palatin
2023. október 13. 12:31
A nyugati antiszemitizmus is derekasan hozzájárul az ellentétek kiélezödéséhez és fenntartásához a Közel-Keleten. Nem beszélve arról, hogy mindkét oldalnak sunyiban fegyvereket szállítanak. A Nyugatnak érdeke is, hogy ezek az ellentétek fennmaradjanak, mert igy mindkét oldalt gyeplön tudják vezetni. Alantas játékot üznek, hol az egyik, hol a másik oldalt támogatják, és ezzel nemcsak életben tartják, hanem idönként fel is korbácsolják az ellenséges indulatokat a Közel-Keleten. A Nyugat bünei óriásiak.
Mandiner444hu
2023. október 13. 09:27
Izrael-ellenes véres dzsihádot hirdettek az arab terroristák péntek 13-ra a világ összes muszlimja számára Az arab terroristák világszerte felszólították a muszlimokat, hogy péntek 13-án rendezzék meg a dzsihád napját világszerte. „Az al-Aksza özönvíz péntekét" az általános mozgósítás napjává nyilvánítjuk arab és iszlám világunkban, valamint a világ szabad emberei között. Ez a nap a támogatás összegyűjtésének, a segítségnyújtásnak és az aktív részvételnek a napja. Ez a nap a megszállás bűnei leleplezésének, elszigetelésének és minden agresszív terv meghiúsításának napja. Ez egy olyan nap, amikor bemutatjuk Palesztina, Jeruzsálem és Al-Aksa iránti szeretetünket. Ez a nap az áldozatvállalásra, a hősiességre és az odaadásra, valamint arra, hogy kiérdemeljük azt a megtiszteltetést, hogy megvédjük a muszlimok első Qibláját, a harmadik legszentebb mecsetet és a megbízható Küldött mennybemenetelét "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!