WHO: menetkész az egészségügyi segélyszállítmány a Gázai övezetbe

2023. október 19. 19:26

Öt teherautó várakozik indulásra készen Egyiptom és a Gázai övezet határán – közölte csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója.

2023. október 19. 19:26
Egyiptom, segély, Gázai övezet

Egészségügyi segéllyel megrakott öt teherautó várakozik indulásra készen Egyiptom és a Gázai övezet határán, hogy elindulhasson az övezetbe – közölte csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A WHO egyúttal üdvözölte Izrael előző napi bejelentését, hogy nem fogja útját állni az Egyiptom felől az övezetbe szánt humanitárius szállítmányoknak.

Ezt is ajánljuk a témában

„Teherautóink megrakodva és menetkészen állnak” – hangsúlyozta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója londoni sajtótájékoztatóján. Kifejezte abbéli reményét, hogy a készleteket a lehető leghamarabb – „remélhetőleg már holnap” – célba juttatják, amint megnyílik a rafahi határátkelő.

Elmondta, további 40 tonna segély a jövő hétig szintén megérkezik a térségbe. A szállítmányban egyebek között krónikus betegek és sebesültek kezeléséhez, ápolásához szükséges gyógyszerek vannak, 

biztosítva ezzel 300 ezer ember ellátását, beleértve várandós nőket is.

Az egyiptomi al-Kahera News hírtelevízió saját forrásaira hivatkozva közölte, hogy a rafahi határátkelőt pénteken megnyitják. A Maán palesztin hírügynökség és az egyiptomi biztonsági erők egyik magas rangú tisztségviselője közölte, hogy a humanitárius segélyeket szállító első 20 teherautó átkelését António Guterres ENSZ-főtitkár személyesen fogja felügyelni október 20-án a határon.

Ezt is ajánljuk a témában

Ez lenne az első humanitárius szállítmány, amely bejut az övezetbe, miután Izrael teljes blokád alá vette, és elkezdte bombázni a mintegy 2,3 millió lakosú Gázai övezetet a Hamász radikális iszlamista szervezet összehangolt, október 7-i támadása miatt. Az ENSZ humanitárius katasztrófa veszélyére figyelmeztetett a palesztinok lakta part menti sávban.

(MTI)

Nyitókép: Giuseppe CACACE / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gegrolla
2023. október 20. 07:48
Én nem vagyok különösebben zsidaj-párti, de Izraelbe mér' nem indultak segélyszállítmányok?
EX_Terminator
2023. október 19. 20:48
Ami pedig azt az utolsó ocsmány aljas marxista terrorista férget illeti aki a WHO élén áll nem hogy hatalom közelébe nem lett volna soha engedni, hanem már réges rég likvidálni kellett volna. És akkor olyan őrültségek soha nem történtek volna meg, hogy épelméjűnek nyilvánítják a TRASH gendert.
EX_Terminator
2023. október 19. 20:31
ÉN. TÉGED. TE. FÉREG. EGYSZERŰEN. MEG. FOGLAK. ÖLNI. CSAK. AZÉRT. MERT. ÚJRA. ÉS. ÚJRA. A POFÁMBA. MERÉSZELED. TOLNI. AZ. ELMEBETEG. ESZEVESZETT. SZARSÁGODAT! ÉS MERT TE ÓCSKA UTOLSÓ UNDORÍTÓ SZUBHUMÁN KORCS KUTYA SEGÍTSÉGNYÚJTÁSI KÖTELESSÉGRŐL MERÉSZELSZ HÁPOGNI ÚGY FOGLAK MEGÖLNI AHOGY VLAD TEPES TETTE A HOZZÁD HASONLÓ MÁSOK JÓINDULATÁVAL VISSZAÉLNI PRÓBÁLÓ UTOLSÓ ÓCSKA ALJAS ÉLŐSKÖDŐ SZARDARABOKKAL.
Vasalo
2023. október 19. 20:20
Állitolag csak 20 kamion mehet át a határon egy olyan övezetbe ahol 600000-2000000 ember él, ( a számok nagyon változnak, sok forrás csak a Gaza nevü várost számolja ( kb 600000 emberrel) a másik meg az egész Gaza enklavét közel 2 millio lakossal. Azaz egy kamionra 30-100 ezer ember jut, lenyügözö és ezt az USA meg a WHO alkotta meg. Egy légyszar is nagyobb érték, és ezzel még hencegni is fognak. Siralmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!