Beindult a migránsok miatti razziázás a szerb-magyar határon

2023. november 02. 07:40

A szerb-magyar együttműködésnek köszönhetően csökkent a szervezettbűnözés és az illegális migráció kockázata a térségben.

2023. november 02. 07:40
null

A szerb hatóságok határozottan felléptek az illegális bevándorlás ellen, és már most látványos eredmények látszanak a magyar-szerb határon. Az elmúlt napokban a rendfenntartók többször is komoly akciókat hajtottak végre a határ közelében, amelyeknek köszönhetően jelentős mértékben csökkent az illegális bevándorlás – írta meg a Magyar Nemzet.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kedden mindössze egy határsértőt tartóztattak fel Magyarországon. A férfire, aki magát szír állampolgárnak vallotta, papírok nélkül találtak rá a rendőrök, így az érvényes magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őt az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Pannon RTV beszámolója szerint a legutóbbi szerbiai rendőrségi akció Horgoson és környékén zajlott, és az átfogó rendőrségi-csendőrségi műveletek keretében az illetékesek folyamatosan jelen vannak a terepen, hogy hatékonyan tudják összegyűjteni az illegális bevándorlókat. A rendőrség különleges egységei és a csendőrség tagjai Horgoson állomásoznak, és a Művelődési Ház emeletén működnek. 

Az akció eredményeként mintegy négyszáz embert fogtak el, közülük nyolcvannyolcat őrizetbe is vettek, akiket jelenleg is fogva tartanak

A hatóságok határozott fellépése eredményeként a szerb-magyar határ menti településeken már csak elvétve találkozni migránsokkal. Az illegális bevándorlókat főként a befogadóközpontok környékén lehet látni. A határőrizeti erőfeszítések és az együttműködés eredményeként a helyi lakosság is biztonságban érezheti magát, és csökken a szervezett bűnözés és az illegális migráció kockázata a térségben.

Nyitókép: MTI / Ujvári Sándor

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. november 03. 03:03
Miért nem lehet olvasni a szerb-horvát és a bosnyák-horvát határon történtekről? Sőt a horvát-magyar határ megsértéséről?
Muki46
2023. november 02. 22:09
Mi lenne, ha a szerbek csak érvényes papírokkal és tartózkodási engedéllyel rendelkező személyeket engednének be az országba? És ha valakinek lejár a tartózkodási engedélye, azt azonnal kiutasítanák, mégpedig oda, ahonnan jött, azaz ahol a papírjai szerint honos? Akkor ez az egész cirkusz nem lenne szükséges.
entreri1234
2023. november 02. 12:22
szokásos hazugság.. nem csökkent ott semmi, sőt már lőnek a rendőrökre, nagyon kinyílt a csipája a sok trógernek.. régen tűzparancs kéne a határra
szintetikus
2023. november 02. 12:02
kötelet a nyakukba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!