Megölték a WHO munkatársát és hat hónapos csecsemőjét is Gázában

2023. november 22. 12:42

„Nincsenek szavak a fájdalomra, amelyet érzünk” – közölte az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója.

2023. november 22. 12:42
null

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik munkatársa, 6 hónapos csecsemője, férje és két testvére is életét vesztette a Gázai övezetben zajló harcokban – írta az X-en közzétett bejegyzésében a WHO főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz kedd este.

A WHO-nak dolgozó nő szüleinek a tengerparti övezet déli részén lévő házát érte találat, ahova korábban a szervezet 29 éves alkalmazottja a Gázában zajló harcok elől menekült  – közölte a szervezet.

Nincsenek szavak a fájdalomra, amelyet érzünk”

– közölte a főigazgató. A gázai háború kezdete óta az ENSZ a legtöbb halálos áldozatot egyik szervezetén, a Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Ügynökségen (UNRWA) belül jelentette, ahol ezidáig 108 alkalmazottat öltek meg. Ezen kívül mintegy 67 ENSZ-létesítményt ért találat a harcok során, ezek közül 17 közvetlen célpont volt – közölte korábban Philippe Lazzarini, az UNRWA főbiztosa.

Ezt is ajánljuk a témában

„A legtöbbjük a központi területeken és a Gázai övezet déli részén helyezkedett el, ahol azt ígérték az embereknek, hogy biztonságban lesznek” – tette hozzá a főbiztos.

(MTI)

Nyitókép: Christopher Furlong/Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marco Polo
2023. november 22. 20:56
Vajon melyik oldalon harcolt volna 20 év múlva????
Krupp Skya
2023. november 22. 18:31
Ha izraeli rakéta volt akkor elestek, ha Hámász rakéta, akkor meggyilkolták őket, Csak így a miheztartás végett.
karakter-2
2023. november 22. 18:09
Obama volt (zsidó) tanácsadója. '4000 palesztin gyerek megölése (még) nem elég.' https://www.youtube.com/watch?v=cKKlUYeLUU0
sozlib_abschaum
2023. november 22. 17:28
Hol van a paradicsom nevű dísz zsidó ilyenkor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!