Németország úgy döntött, hamarosan óriási mértékben növeli az Ukrajnának nyújtott katonai támogatását – örömködik is a Bild

2023. november 12. 12:06

Négymilliárd euró helyett már nyolcmilliárd eurót adnak a németek Zelenszkijéknek.

2023. november 12. 12:06
null

Végre több pénz Ukrajna védelmi háborújára!” – osztotta meg az örömhírt a Bild annak kapcsán, hogy Németország jövőre megduplázza az Ukrajnának szánt katonai támogatás összegét, négymilliárd euró helyett már nyolcmilliárdot fognak kapni Zelenszkijék.

A német védelmi minisztériumból származó információkra hivatkozva arról írtak, hogy már a jövő héten megszülethet a jóváhagyás, ami Kijev számára sokkal több fegyvert és lőszert jelent.

Az Ukrajnának nyújtott német – humanitárius, pénzügyi és katonai – segélyek teljes összege az elmúlt másfél évben mintegy 24 milliárd eurót tett ki.

Nyitókép: Odd ANDERSEN / AFP

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anchorn
2023. november 14. 15:36
Valamit nagyon elfelejtenek itt sokan .. ez nem szeretettcsomag a németek részéről .. s még csak nem is feltétlen kp. minden is amit ukrajnába küldenek túlárazva kerül felszámolásra mint eddig is minden támogató ország részéről amit az ukránok visszacsatornáznak ..!!! EU békealap meg annak mindenáron emelése .. több évre szólva .. minden EU tagállam befizetéséből + az EU költségvetés rovására .. ami szépen duplán visszavándorol a hatalmasok markába .. !!! Ez kibaszott üzlet ... ! Miért támogatják miért huzzák miért készülnek több éves háborúra ..miért nem szorgalmazzák a békét a tárgyalásokat ..!!!? Pénz,pénz,pénz ..! S majd ha egyszer véget ér a háború s nem kel már a rengeteg fegyver és minden is .. Újjá kel majd építeni ukrajnát minden téren .. ami még több pénzt és hatalmat eredményez a hatalmasoknak ..!
alexandrosz-2
2023. november 12. 19:45
Sohanapján. Se.
auditorium
2023. november 12. 18:48
A németek nem örömködnek a hirnek, de őket nem kérdezik meg. Annaléna viszi tovább a rábizott feladatot. Gyengiteni a ném. ipart, drága energiával, szélmalmokkal és a kikötőkben felállitott gázositó berendezésekkel. A bányákat azért mégis kinyitották, igy a CO2 értéke megduplázódik. Mindenki autóval jár, családonként 2-3 autó dukál, de vasárnaponként azért bicikliznek és futnak. Ki van adva az ukáz "Életünket és vérünket Ukrajnáért" vesszen a populizmus és a szovranizmus , még ha beledöglünk akkor is.
nyúlgerinc
2023. november 12. 17:13
A szunyogcsődör ringbe szállt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!