Nyomoznak Bolsonaro ellen, a gyanú szerint zaklatott egy bálnát

2023. november 20. 11:43

15 méterre közelítette meg jetskivel az állatot a volt elnök.

2023. november 20. 11:43
null

Újabb bűncselekmény gyanúja miatt indul nyomozás a korábbi brazil elnökkel, Jair Bolsonaróval szemben – írja a The Guardian. A gyanú szerint a politikus jetskizés közben szándékosan megzavart egy hosszúszárnyú bálnát. 

Az eset idén júniusban, tehát Bolsonaro elnöksége után fél évvel történt, és meg is örökítették videón: ezen az látszik, hogy a volt elnök mintegy 15 méterre megközelít egy hosszúszárnyú bálnát, amely az egyik portál szerint stresszre utaló jeleket mutatott.

A brazil jogszabályok tiltják a cetfélék, így a hosszúszárnyú bálnák szándékos zavarását.

Az Ibama környezetvédelmi ügynökség által ellenőrzött szabályok szerint a hajók járó motorral nem kerülhetnek 100 méternél közelebb az ilyen fajokhoz, tilos továbbá a delfin- vagy bálnacsoportok követése, a terükbe való behatolás, valamint a túlzott zajkeltés 300 méteren belül bármely cetféléhez.

Nyitókép: EVARISTO SA / AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. december 05. 15:26
Beidézték a bíróságra a sértettet?
Obsitos Technikus
2023. november 20. 21:17
Na ilyen egy nagypályás politikus, a bálnát is röptében zaklatja-
palicsi-2
2023. november 20. 20:58
Lehet, hogy békaember volt, bálnabőrbe varva! A titkokat meg, ürgebőrbe varva adta át neki!
Salitis
2023. november 20. 19:02
A soros-maffia nem nyugszik! Ahol a jogszolgáltatás zsebben van, ott kihozzák belőle a maximumot. Mert mi van, ha úgy gondolkodik mint Trump? Visszatérne.... Hát jó előre el kell áztatni. Ezt hívják karaktergyilkosságnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!