Szijjártó: Katar közbenjár a magyar állampolgársággal is rendelkező túszok kiszabadításában

2023. november 05. 18:11

Amint értékelhető információval rendelkeznek, azt azonnal a külügyminisztérium rendelkezésére bocsátják.

2023. november 05. 18:11

Az Izraelt ért terrortámadás során a Hamász sok száz embert ejtett túszul, köztük öt magyar állampolgársággal – is – rendelkező személyt. Kiszabadításuk érdekében folyamatosan kapcsolatban állunk az izraeli kormány ezen célból létrehozott munkacsoportjával - írta hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető vasárnapi Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: „ma délután viszont telefonon tárgyaltam Katar külügyi államminiszterével, Soltan Bin Saad Al-Muraikhi kollégával, akivel áttekintettük a regionális biztonsági helyzetet. Elmondtam a kollégának, hogy öt részben magyar állampolgárságú személyről tudunk, akik jelenleg is fogságban vannak és kértem tőle, hogy segítsenek a kiszabadításukban”.

Szijjártó Péter közölte: 

Katari kollégája méltatta a kétoldalú kapcsolatainkat és ígéretet tett, hogy közbenjárnak a magyar túszok kiszabadítása érdekében.

A túszul ejtett személyek neveit átadtuk, s Soltan Bin Saad Al-Muraikhi arról biztosított, hogy amint értékelhető információval rendelkeznek, azt azonnal a rendelkezésünkre bocsátják. Hálásak vagyunk Katarnak és a katari kormánynak a segítségért” – olvasható a bejegyzésben.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 06. 10:17
Mennyivel könnyebb így kérni, hogy közben veszünk tőlük is gázt és évekig mi kaptuk a pofont, hogy nem aggódunk eléggé a demkorácia hiánya és foci VB-n az emberi jogok érvényesülése miatt.
Mich99
2023. november 05. 22:54
Katar összejátszik a terroristákkal.
Ízisz
2023. november 05. 22:24
Z. Ennek a fizetett tomi cselédnek, még mindig nincs meg a napi kvóta hányása, amire kapná a guruló centeket!!! 🤫 Holnap biztos szabadnapos lesz... 👯‍♂👯‍♂💤
salátás
2023. november 05. 21:07
Tommaso nem tudja megemészteni a történéseket így megint a saját szarát szopogatja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!