A zsinórosmentés jobboldaliak szépen beszopták a kurzust

2023. december 10. 11:36

Mi ez a tendencia? Hogy a nemzetállamnak vége, voltaképp az államnak is vége, és minden tulajdon, jog és hatalom egy vagy pár család kezében landol.

2023. december 10. 11:36
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„A zsinórosmentés jobboldaliak szépen beszopták a kurzust nemzeti értékekről meg erős államról, rendről és családról, egyházról és nemzetgazdaságról, nemzeti hagyományokról meg kultúráról. Ezzel szemben a létező jobboldal valósága:

»A magát libertárius-anarchokapitalistának valló elnök radikális intézkedésekkel kampányolt: többek közt a központi bank megszüntetését, a gazdaság dollarizációját, a kormányzati kiadások drasztikus csökkentését, minisztériumok eltörlését és az állami vállalatok privatizációját ígérte. Kampányeseményeit imádta az argentin nép és az internet egyaránt: sokszor tűnt fel láncfűrésszel a kezében«

– írja nem titkolt szimpátiával legújabb szövetségesünkről a pártállami sajtó. Még az izraeli elköteleződést hozzá kellett volna írni, és ha valaki igen figyelmes, meglátja ugyanazokat a tendenciákat nálunk is, csak nem ilyen latinosan szórakoztató formában. Az argentin elnök családellenes szexuális forradalmat is hirdetett. Mi ez a tendencia? Hogy a nemzetállamnak vége, voltaképp az államnak is vége, és minden tulajdon, jog és hatalom egy vagy pár család kezében landol. Ezt a szerkezetet még nevezik nemzetnek a megszokás és a legitimáció végett. Egy darabig.”

***

Nyitókép: Tomas Cuesta / Getty Images

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. január 06. 07:40
Az persze nem tűnik fel ennek a gonosz senkiházinakneki, hogy a globalista elit minden eszközzel ki akarja rúgni a nemzetállam lábait, a nemzetállami hatáskörök lépésről lépésre történő felszámolásával. Inkább csak írja le, hogy utálom Orbánt és a NER-t, aztán jól van, érzelmekkel nem vitatkozunk.
MaBaker
2023. december 11. 15:32
Hát ez a Milei amúgy tényleg egy jónagy fekete ló. Akik boldogan gratulálgattak neki, jól pofára eshetnek. Mondjuk legalább nem globohomo kommunista...
august
2023. december 11. 11:07
Ez az írás tipikusan olyan, mintha valamilyen amerikai demokrácia-meghatározó kiskönyvből venné a világmagyarázat definícióit. Amúgy jól mondják itt előttem, semmit nem ért a világból. kezdjük ott hogy ma semmi sem az aminek hívják, vagyis a liberális a demokrata, jobboldali-baloldali meghatározások nem azonosak a 20-30 évvel ezelőtti klasszikus meghatározásokkal. A másiik az, hogy amit jobboldalnak neveznek az egyik országban az nem biztos hogy hasonlít egy másik országbéli jobboldalhoz. Ez csak a régifajta meghatározásokkal való dobálózást jelenti, semmi köze a valós tartalomhoz.
martymcfly-986
2023. december 11. 07:57
Ha CSAK az számít ki mit mond a megválasztása előtt, akkor Obamát egy korai Trumpként kellene, kellett volna kezelni. Busht, Rooseveltet elkötelezett benem avatkozáshívőként, stb. Ezek a posztok csak pukkasztgatások, annak sem a legjobbak, többet elmondanak a szerző lelkivilágáról, mint a valóságról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!