Leomlott egy székelyudvarhelyi diákotthon külső fala, négy gyermek szorult a romok alá

2023. december 18. 16:41

A tűzoltók folytatják az esetleges további áldozatok keresését a romok alatt.

2023. december 18. 16:41

Összedőlt a Székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egyik külső fala hétfő délután, legkevesebb négy gyermeket maga alá temetve – közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem (ISU).

Alina Maria Ciobotariu, az ISU szóvivője a Digi24 hírtelevíziónak elmondta: a nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók három diákot mentettek ki a romok alól, ketten eszméletüknél vannak, de egyikük állapota válságos. A sérülteket átvette a mentőszolgálat, közben a tűzoltók folytatják az esetleges további áldozatok keresését a romok alatt.

Előzetes információk szerint egy negyedik áldozat is a romok alatt lehet.

Az emeletes épület külső fala mintegy 200 négyzetméternyi felületen omlott le.

(MTI)

Nyitóképen a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium épülete 2023. június 2-án. Fotó: MTI/Kátai Edit

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cserszömörce
2023. december 19. 03:53 Szerkesztve
Az ingatlan TULAJDONOSA a felelös. Ez pedig az EGYHAZ. Penze, tudasa nincs az ingatlanozashoz az egyhaznak, de haracsolja az ingatlanokat, nyeli, mint a kisgömböc. Magyarorszagon leszakado skolakapu, focikapu ölt meg eddig gyermeket. Es iskolabusz. Es allergias gyereknek adott mogyoros napolyi. Az elmult 2 ev egyenlege. Ide vezet a korrupcio. ...
karmelita-szolga
2023. december 18. 22:46
Köszönjük meg a Mészáros-műveknek, hogy gondatlanságból megöltek 3 erdélyi magyar diákot a munkagépekkel. Napok óta repedeztek a falak, amikor a munkát megkezdték. Köszi Fidesz-kormány!
Welszibard
2023. december 18. 21:23
Az ország és területrabló román nemzet a felelős a gyerekek haláláért, mert egy ócska épület jutott az őshonos magyarok gyermekeinek, miközben a román a mi kastélyainkban és palotáinkban páváskodik.
MZperXXL
2023. december 18. 19:17
Románia jobban teljesít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!