Elon Musk állítólag kikapcsolta a Starlinket a Krím közelében, Zelenszkij tanácsadója őrjöng

2023. szeptember 07. 19:42

Az ukrán politikus szerint Elon Musk ártatlan gyerekek haláláért felel.

2023. szeptember 07. 19:42
MUSK, Elon

Elon Musk pár nap múlva megjelenő életrajzi könyvéből kiderül, hogy az amerikai üzletember szándékosan kapcsolta ki a Starlink működését a Krím közelében, hogy meghiúsítsa az ukrán fegyveres erők dróntámadását az orosz haditengerészet ellen – legalább is ezt állítja a CNN. Musk döntését, amely után ukrán tisztviselők könyörögtek neki, hogy kapcsolja vissza a műholdakat, állítólag az a félelem vezérelte, hogy Oroszország nukleáris fegyverekkel válaszolhat a Krím elleni ukrán támadásra.

Mihajlo Podoljak, Zelenszkij elnök tanácsadója X-bejegyzésben reagált a friss hírre. Szerinte Musk ezzel a döntésével ártatlan civilek és gyerekek halálát okozta.

„Néha egy hiba sokkal több, mint egy egyszerű hiba. Azzal, hogy nem engedték meg az ukrán drónoknak, hogy az orosz katonai (!) flotta egy részét megsemmisítsék, Elon Musk lehetővé tette, hogy ez a flotta rakétákat lőjön ki ukrán városokra. Ennek következtében civilek, gyerekek halnak meg. Ez az ára a tudatlanság és a nagy egó találkozásának. A kérdés azonban továbbra is fennáll: miért akarják egyesek olyan kétségbeesetten védeni a háborús bűnösöket és a gyilkolási vágyukat? És vajon felfogták-e már, hogy gonoszságot követnek el és gonoszságra bátorítanak?” – teszi fel a kérdést Podoljak, aki nem kevesebbet állít, mint, hogy Elon Musk több ártatlan ukrán ember haláláért felel.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

 

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. szeptember 10. 11:45
"Ödenburger 2023. szeptember 08. 10:22 Ha jól értem, az elején még hősként tisztelt Musk egy hajszálnyira van attól, hogy háborús bűnösnek nyilvánítsák," Már több hónapja feltették a halállistájukra. Primitív, erőszakos, ostoba nácik, az amerikai gazdáik ezen csak rontottak.
Zolotarjov
2023. szeptember 08. 11:11
Mikor lesz a kivégzés? :) Cuki, nem lesz kivel birkóznod..:)
Agricola
2023. szeptember 08. 11:05
Privátbankár, Litván Dániel 2022. MÁJUS 14. 05:51 cikke rámutat arra, hogy "Elon Musk teszi halálosan pontossá az ukrán tüzérséget." Az ukránok ezt a rendszert már a mostani orosz támadás előtt, a donbászi szeparatisták elleni 2014 óta folyó harcokban is használták. A GIS Arta egységeit jelenleg az Elon Musk által biztosított Starlink rendszer használatával biztosítják. A techmilliárdos küldött Ukrajnának a rend-szerhez kapcsolódáshoz szükséges terminálokat, valamint ingyenesen biztosított hozzáférést a Starlinkhez az ukránoknak. A kommunikáció egy része az a GIS Arta adatainak továbbítását jelenti, tehát orosz katonák, járművek, állások koordinátáit, illetve az ezek elleni csapásokhoz szükséges célzási adatokat.
Ödenburger
2023. szeptember 08. 10:22
Ha jól értem, az elején még hősként tisztelt Musk egy hajszálnyira van attól, hogy háborús bűnösnek nyilvánítsák, cégét meg Oroszországot támogatónak. Az ukrán vezetés egyre jobban belelovallja magát a saját propagandájába, kezdi elveszíteni valóságérzékelését. Mondjuk Musk könnyen csinálhat reality check-et, ha sokat piszkálják: Ukrajna fölött is ki tudja kapcsolni a műholdakat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!