A szabadság előretör

2024. január 17. 22:12

Idén szó szerint a fél világ voksolni fog a saját jövőjéről.

2024. január 17. 22:12
Ugrósdy Márton
Ugrósdy Márton

2023 végén egy újabb lázadó jelölt nyert választást egy nagy országban – de Javier Milei argentínai győzelme csak rávilágít egy sokkal mélyebb problémára: a nép és az őt vezető elit közötti egyre mélyülő, világszerte meglévő szakadékra.

El Loco – az Őrült. Barátai és ellenfelei is így becézik Argentína új elnökét, aki a sikertelen múlttal való radikális szakítást és hazája újbóli felemelését ígérte választóinak. Ha csak a mainstream nemzetközi sajtóból próbálnánk megérteni az egy hónapja beiktatott államfőt, akkor gyorsan el is könyvelnénk az új dél-amerikai Trumpnak, a láncfűrészes őrültnek, egy radikális, szélsőjobboldali, idegen- és nőgyűlölő, felkészületlen, pápagyalázó diktátornak (a nem kívánt rész törlendő).

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!