Akkora a baj az ukránoknál, hogy már a rendőröket is a frontra vezényelhetik

2024. január 25. 11:42

A rendőri állomány 60 százalékát ma a 18 és 25 év közötti fiatalok képezik.

2024. január 25. 11:42
null

Ivan Vihivszkij, az Ukrán Nemzeti Rendőrség vezetője szerint rendhagyó helyzet alakult ki Ukrajnában a háború miatt. A rendőrségnek szerinte sikerült kordában tartania a bűnözést és fenntartani a rendet az utcákon. Mindez szerinte annak köszönhető, hogy a lehető legtöbb rendőrt küldik ki az utakra, közterületekre. A háború előtt közel négyezer járőr teljesített szolgálatot, miközben most a hétezret is meghaladja a számuk.

A rendőrség szerinte készen áll a mozgósításra, ha ilyen döntés születik.

Viszont, ha több rendőrt mozgósítanak Ukrajnában, akkor szerinte gond lesz a létszámmal, ami hatással lehet a közbiztonságra is.

Ivan Vihivszkij szerint a rendőri állomány 60 százalékát ma a 18 és 25 év közötti fiatalok képezik. A háború kitörésének első napjától elbocsátottak mindenkit, aki a hadseregben akart szolgálni, mivel a törvény nem ad lehetőséget arra, hogy egyenes úton katonává minősítsék a rendőröket.

Nyitókép: X

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 25. 21:41 Szerkesztve
Helyes, minden eszes katona köteles a rendőrségbe és a nyugati határt őrzők közé menekült. Derék dolog, hogy a cikk író a kommenteket olvasva igyekszik hitelesen informálni az ellentmondásokra rámutató polgárokat. Akár a nevét is adhatná munkájához.
alenka
2024. január 25. 15:15
Hisz ott alig maradt lakos, mi okból kellenének rendfenntartó erők????... Felesleges kiadás ... Hamarosan suhannak a frontra ...
fogas paduc
2024. január 25. 14:38
Lesz az még nagyobb is.
békalepcse2.0
2024. január 25. 14:11
Akik azért mentek rendőrnek hogy elkerüljék a frontszolgalatot, most retteghetnek mert mennek a kék-sárga rongyok alá feküdni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!