Betörtek a traktorok Párizsba, teljesen megbénították a francia fővárost (VIDEÓ)

2024. január 29. 15:51

Szemmel láthatóan betelt a pohár a francia gazdáknál.

2024. január 29. 15:51

A Mandiner szerdán beszámolt róla, hogy Franciaországban útlezárásokkal tüntettek a gazdák és azt követelték, hogy a kormány alacsonyabb fogyasztói árakat vezessen be és lazítsa a környezetvédelmi előírásokat.

Szombaton már komolyan eldurvultak a francia gazdatüntetések.

A demonstrálók például 20 tonna folyékony trágyát öntenek a Lot-et-Garonne-i prefektúra elé. A gazdák a legtöbb helyen útzárakat emeltek, Héraultban még az utat is felszántották egy szupermarket előtt.

Franciaországban a tiltakozó gazdák járműveikkel lezárták hétfő délután a Párizsba

és más nagyvárosokba bevezető főbb útvonalak egy részét. A kormány mintegy 15 ezer rendfenntartót mozgósított az egyre fokozódó feszültség és a rendbontás elkerülése miatt, és abban állapodott meg a tüntetőkkel, hogy a városokon kívül maradnak.

A legjelentősebb francia mezőgazdasági érdekvédelmi szervezet, az FNSA és a Jeunes Agriculteurs (Fiatal gazdák) nevű szervezet délután 2 órakor kezdte meg a „határozatlan idejű blokádot” a párizsi régióban és Észak-Franciaországban. Az agrárium többségi szakszervezetei nyolc „blokádpontot” hirdettek a párizsi régió főbb autópályáin, néhány kilométerre a fővárosi körgyűrűtől.

A belügyminisztérium vasárnap este bejelentette, 15 ezer rendfenntartót mozgósít annak érdekében, hogy megakadályozza a traktorok bejutását „Párizsba és a nagyobb városokba”. Gérald Darmanin belügyminiszter visszafogott fellépést kért a rendőröktől, akik „nem lépnek fel a blokádpontokon, hanem biztosítják” a tüntetés helyszíneit.

Elmondása szerint Emmanuel Macron elnök „utasítást adott” arra, hogy a rendőrség „biztosítsa, hogy a traktorok ne menjenek be Párizsba

és a nagyvárosokba, és ne okozzanak rendkívüli fennakadásokat”, illetve azt is, hogy Rungis, az ország legnagyobb nemzetközi nagybani piaca, és a párizsi repülőterek elérhetők maradjanak és fennakadások nélkül működhessenek.

Vasárnap egy újabb felvétel került elő arról, hogy érkeznek meg a traktorok a francia fővárosba.

A videót itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI / Mandiner)

Nyitókép: Youtube

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jandor
2024. január 29. 18:33
Párisba tegnap betoppant a Traktor. Sampselizén suhant berregve, Fagybam, lombtalan ágak alatt S találkozott Emanuellel.
I feel the earth move under my feet
2024. január 29. 17:51
De buta is ez a flanszia főpolgármester.. Nem volt annyi esze, hogy kitetesse a Traktorral behajtani tilos táblákat???
templar62
2024. január 29. 17:11
" ÓÓÓÓZZÁÁRM SZITTTTOJEN ! " " Aux armes citoyen ! " . A francia himnusz refréne ( Marszejez ) . Jelentése : " Fegyverbe polgárok ! "
pesszimista
2024. január 29. 17:10
Valódinak Nem célszerű a régi paraszti világ iránt nosztalgiázni, mert azt úgy kiirtották , hogy soha nem térhet vissza. Rákosi elkezdte, Kádár a TSZ-esítéssel befejezte. Az azt elszenvedőknek nagyon fájt annak kegyetlen végrehajtása, de a társadalom többségét ez nem érdekli, mert nincs bennük szolidaritás Agrár kérdésekben minden kormány nagyot hibázott, de a Kelet- Németeknél is hasonló az agrárium szerkezete a miénkhez, igaz ott a földek többségét nem a TSZ elnökök szerezték meg, hanem agrár vállalatok, Az is valós, hogy a Lengyel mezőgazdaság fejlődése az ÚNIÓ-s belépés után világ csodának számít de ott nem irtották ki a parasztságot , A világ pénzügy urai elérkezettnek látják az időt a parasztság kiirtására és a termelést nagyvállalatokra bíznák Ez ellen tüntettnek most.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!