Nem vesztegette az idejét: egyből Orbán Viktor támadásával kezdett az új liberális frakcióvezető

2024. január 25. 22:57

Alighogy megválasztották, megnevezte Európa „legnagyobb veszélyét”.

2024. január 25. 22:57
European Council December 2023 - Day 1

Miután csütörtökön megkapta a 101 képviselő támogatását, az Európai Parlament liberális frakciójának új francia elnöke, Valérie Hayer első dolga volt, hogy páros lábbal beleszálljon Orbán Viktorba – írja az Euronews.

Hayer 37 évesen a liberális frakció eddigi legfiatalabb vezetőjévé vált, célja, hogy a júniusi EP-választásokig megfordítsa a pártcsalád rohamosan csökkenő tendenciát mutató népszerűségét.

„Mi vagyunk a legelismertebb politikai család a szélsőségek és a populisták elleni harcban, ezért a következő hetekben mindent bele kell adnunk ebben a küzdelemben” – jelentette ki Hayer az Európában egyre erősödő jobboldali hullámmal kapcsolatban.

Arra is figyelmeztetett, hogy Európa „alapvető értékei” forognak kockán, amikor az európaiak az urnákhoz indulnak. A legnagyobb veszélynek a szélsőjobboldali Alternatíva Németországnak pártot (AfD), a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) ellenzéki pártot és Orbán Viktort nevezte meg.

„Teljesen világossá akarom tenni, hogy a családunk nem enged a zsarolásnak”

– hangsúlyozta Orbán Viktorra utalva Hayer, aki az egyetlen jelölt volt a megüresedett elnöki posztra, miután Emmanuel Macron kormányának külügyminiszterévé nevezte ki Stéphane Séjournét.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyes liberális képviselők korábban azzal vádolták a magyar miniszterelnököt, hogy megvétózta az EU Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatását, hogy nyomást gyakoroljon a befagyasztott uniós források miatt.

Fotó: Jean Catuffe/Getty Images

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Minczinger
2024. május 04. 00:13
Aki háborút akar azonnal likvidalni Vagy a fattyát háborúba vinni
Palatin
2024. május 03. 22:02
Babits Mihály, egyik kedvenc költőm ezt írná ma a brüsszeli kígyófészekröl és hazai csatlósairól "Bigott, becstelen brüsszeli bagázs" címmel: Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
2024. május 03. 22:00 Szerkesztve
A nyugati gyarmattartó államokra az 500 évig tartó gyarmatosító és rabszolgatartó rendszerükre mindig is a magukat gyarmatosítani nem engedö országok vezetöi voltak a "legnagyobb veszély". Ennek a nemes hagyománynak a folytatása Magyarországra és Orbánra nézve egy igazi, dicsöséges történelmi cselekedet. Vegyük már végre észre, hogy az unió gyarmatosítani akarja a kele-európai országokat. Ez ellen tüzzel vassal védekeznünk kell, nemcsak Orbánnak, nemcsak a Fidesznek, hanem minden derék magyr embernek is. Ennek ott kell kezdldnie, hogy nem szavazunk olyan pártokra, amelyek készen lennének hazánkat prédaként, - a helytartóságért cserébe -, odalökni a brüsszeli birodalomnak.
bsztcs
2024. január 28. 11:00
Az Europas Union egy teljes pszichopatakbol ällo közösseg. Genetikai hulladekok. Akik csak a magyarokba akarnak belerugni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!