Öregítő maszkokat árulnak Ukrajnában, hogy a férfiak megússzák a katonaságot, állítja egy ukrán oldal

2024. január 05. 20:49

130 ezer forintért is árulják a „professzionális maszkokat”.

2024. január 05. 20:49
null

Ukrajnában az interneten elkezdtek „öregember-maszkot” árulni, amely az eladók szerint megvédheti a hadköteles korú férfiakat attól, hogy nyilvános helyen idézést kapjanak, írja az Oroszországban és Ukrajnában egyaránt letiltott Strana nevű ukrán lap.

Az oldal screenshotokat is közölt cikkében, ezeken az látszik, hogy 13600 hrivnyát, azaz 130 000 forintot kérnek a „professzionális maszkokért.”

A közzétett videókon, amelyeken a maszkot egy személyre helyezik, megállapítható, hogy meglehetősen valósághűnek bizonyul. Az egyetlen dolog, ami nem tőkéletes benne, az a szem körüli kontúr. A hiba elrejtésére az egyik hirdetésben az eladó a maszkkal együtt színezett szemüveget használt.

 

Azt nem lehet megállapítani, hogy az eredeti cikkben szereplő videó tényleg Ukrajnában készült-e, vagy hogy tényleg valósak-e a screenshotok, de a forrás hitelességét erősíti, hogy a Strana egyébként Ukrajna egyik legelismertebb, legnépszerűbb lapja volt, míg aztán a Nemzetbiztonsági Tanács 2021-ben (először Ukrajnában) be nem tiltotta, 2022-ben pedig az orosz technológiai, kommunikációs és információs felügyelet lépte meg ugyanezt a háború kitörése után.

 

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. január 06. 11:39
az ott már nem elég, ezt a szemetet miért nem lövik ki?
Kovács Ubul
2024. január 06. 11:35
Nemváltoztató műtéteket árulnak Ukrajnában, hogy a férfiak megússzák a katonaságot, állítja egy ukrán oldal
Zolotarjov
2024. január 06. 10:48
Öreg rozmár, nem szaroz már..😆
mnmn
2024. január 06. 10:42
Hol vannak most azok a sajtómunkások és az itt posztoló lelkes de naív idióták akik ilyeneket írtak, hogy az oroszok nem nyerhetnek mert őket a vágóhídra viszik, az ukránok viszont motiváltak mert ők a hazájukat védik? Várom a hozzászólásukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!