Szorul a hurok Hunter Biden nyaka körül: akár tizenhét év börtönt is kaphat

2024. január 12. 12:10

Joe Biden fiát az igazságszolgáltatás azzal vádolja, hogy „adófizetés helyett milliókat költött extravagáns életmódjára”.

2024. január 12. 12:10
null

Ártatlannak vallotta magát csütörtökön a Los Angeles-i szövetségi bíróságon az adócsalással vádolt Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia – jelentette a CNN hírtelevízió.

Hunter Biden ellen decemberben amiatt emeltek vádat, mert a 2016-2019-es pénzügyi időszakban nem fizetett be 1,4 millió dollárt. Az 53 éves üzletember, aki állítása szerint leküzdötte a kábítószer- és alkoholfüggőségét, az újraválasztásért indulni kívánó

apja republikánus ellenfeleinek kiemelt célpontja, akit a demokrata párti elnök Achilles-sarkának tartanak.

Az igazságszolgáltatás azzal vádolja, hogy „adófizetés helyett milliókat költött extravagáns életmódjára”. A vádirat emellett kikér a kábítószer-fogyasztására, csakúgy, mint hölgykísérőkre, luxusautókra és öltözékekre költött kiadásaira.

Hunter Bident az ügyben akár tizenhét évi börtönnel is sújthatják.

Biden ügyvédje, Abbe Lowell kijelentette, hogy védence befizette az adóhátralékot, és a vezetékneve miatt folyik ellene üldözés. Az elnök fia, aki nyilvánosan beszélt a kábítószer-fogyasztásáról, soha nem volt állásban a Fehér Házban és apja kampányában sem vett részt. Hunter Biden ártatlannak vallotta magát a Delaware államban illegális fegyvertartás miatt ellene folyó eljárásban is.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paater-gregor
2024. január 12. 15:11
Nincsen már semmi akadály benn, talpon marad az apa-Biden. Két gésa bátran potrohán terem: meg a bíró Trumpot ró, Hunterem. Van ott fű, pia, Pink Panther, gésa, folyhat is tovább a hántergésa.
Mankel
2024. január 12. 14:45
Na ugye. Nem lehet őket részre hajlással vádolni. Az elnök kisfia ugyan úgy bíróság elé citálható, mint Trump.
Aerion
2024. január 12. 13:53
survivor Elnöki kegyelmet ad neki Biden-Duda... ------------------ Egy kicsit másféleképpen működnek az egyesűt állatokban a dolgok. Ott lehet elnöki kegyelemben részesíteni nemi erőszakoló gyilkosokat, gyerekgyilkosokat, drogkereskedőket, pedofil bűnözőket, de az egyes elnökök aberrált kisfiacskái olykor, túlságosan is a közvélemény fényében fürdenek. : D
Aerion
2024. január 12. 13:50
Szorul a hurok Hunter Biden nyaka körül: akár tizenhét év börtönt is kaphat ----------------- Nem vagyok meghatva. Egész máshogyan kellene szorulnia annak a huroknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!