Biden, aki seggfejnek nevezte Netanjahut, most a palesztinok védelmére szólított fel

2024. február 13. 09:47

Rafah kapcsán közölte, addig nem lehet lefolytatni az izraeli offenzívát, amíg nem biztosítják az ott élő palesztinok biztonságát.

2024. február 13. 09:47
President Joe Biden and German Chancellor Olaf Slcholz meet in the Oval Office

Joe Biden amerikai elnök a palesztinokért aggódik a BBC szerint, szerinte Izraelnek komoly lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy a Rafahban rekedt civileket megvédje.

Sérülékeny és védtelen emberekről beszélünk, akiket meg kell védeni” 

– szögezte le az amerikai elnök. 

Benjamin Netanjahu (akit egyébként Biden seggfejnek tart) korábban azt nyilatkozta: a ramadán kezdetére be szeretné venni Rafah városát, és elpusztítaná a „Hamász utolsó bástyáját”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Julia Nikhinson - Pool via CNP / Consolidated News Photos / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. február 13. 11:40
Rettenetes lehet elfogadni és megtartani egy olyan fontos politikai szerepet, melyre szellemileg és testileg valaki már nem alkalmas. Minden szellemi foglalkozásnál a korhatár kb. 72 év, utána nyugdijazzák az illetőt. Ez nem véleten, mert a memória a legtöbb esetben megkopik, bizonytalanná válik. Nem véletlen, h. vele készitett riportoknál a kezében egy kartonlap van, amire a válaszok v. kérdések fel vannak irva. Úgy látszik azonban, h. a szürkeállománynak ELŐNYÖS, ha valaki teljesiti akartukat és aláir bármit. Legutóbb az újabb 7O milliárd dolláros segitséget Ukr.-nak, melyet a szenátus ellenzett és inkább Európára tolná a kiadásokat. A 2%-os Natoköltség mostani behajtása sem véletlen. Ha lemondana B., az alelnök Kamala vehetné át a vezetést a novemberi választásokig. Addig még sok viz fog lefolyni a Mississipin és a mi Dunánkon is, mert minden jel arra vall, h. a jelenlegi magy. kor.ányt megbuktatják koholt, régi "botrányokkal". OV ne legyen az EU-ban hathónapos soros elnök.
bagoly-29
2024. február 13. 11:19
Ez a demens nem tudja hogy a Hamsz is palesztinekből áll?
Aerion
2024. február 13. 10:25
sentimental Itt is a rohadt zsidó gengszterek miatt rohad minden... ------------- Én ezt annyiban szeretném pontosítani, hogy a zsidó SZÁRMAZÁS, az nem jelent feltétlen zsidó LÉTET. A zsidó zsidóval alapvetően nincs semmi baj, az olyan, mint bármely más ember. A nemzsidó zsidóval voltak, és vannak a problémák, ,mert ez a társaság nem része az emberiségnek. Sosem volt, és soha nem is lesz. Mert az emberiség ellenségei.
sentimental
2024. február 13. 10:15 Szerkesztve
Izrael is egy kibaszott sötét mobsterállam(Divide et Impera, még az USA-t is) lett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!