Elégedetlenek az orosz nők a háború lebonyolításával

2024. február 13. 20:44

Sokuk szerint a mozgósított katonák nem kapnak elegendő eltávot.

2024. február 13. 20:44

Oroszországban azok a férfiak, akik önkéntesként jelentkeznek a hadsereg különleges zászlóaljaihoz bérért, általában hat vagy kilenc hónap után hazamehetnek. Sok elítélt, akit a néhai hadúr, Jevgenyij Prigozsin toborzott a börtönből, hat hónapig szolgálhatott, majd bűneikért megbocsátva hazatérhetett.

A 2022 szeptemberében mozgósított újoncok számára azonban nem határoztak meg határidőt. Az orosz tisztviselők nyilatkozatai fokozatosan jelezték, hogy a mozgósított férfiak várhatóan a háború végéig harcolnak – írta meg kedden a Financial Times. 

Elégedetlenek az orosz nők a háború lebonyolításával 

A lap szerint a katonák feleségei és barátnői tavaly ősszel, egy évvel a párjuk behívásuk után kezdték követelni a férfiak leszerelését. A nők megosztottak a céljaik és a megközelítésük tekintetében.

Néhányan kerülik a tiltakozást, és inkább leveleket és petíciókat írnak, amelyekben azt követelik, hogy a férfiakat friss behívókkal váltsák fel, és ne a háború befejezését követeljék. Mások határozottabbak és a mozgósítási parancs leállítását követelik. Az elégedetlenség azonban valószínűleg nem fogja meggyőzni a Kremlt a mozgósított katonák felmentéséről.

A nők többsége azonban háború tisztességes lebonyolításában elkövetett hibát korrigálását követelik, és nem a háború befejezését szorgalmazzák, és így

nem képviselnek egy háborúellenes mozgalmat

– írta a Financial Times. 

A BBC orosz kiadása által nemrégiben végzett vizsgálat szerint az elítélteket arra kényszerítik, hogy a hat hónapos megállapodásuk lejárta után is folytassák a harcot.

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. február 13. 22:50
Tessék elgondolkozni, kedves kis nők, hogy tényleg kell-e szülni azért, hogy a gyerekedet kibaszhassa majd a Kreml bármelyik frontra, mert éppen háborúzni van kedvük a vörös csillag alatt. Nem éppen trendi szexi ország, csak a phenjani pokolhoz képest.
falcatus-2
2024. február 13. 22:31
"Elégedetlenek az orosz nők a háború lebonyolításával" Nyomda ördöge. Azt akarták írni : "Elégedetlenek az ukrán nők a háború lebonyolításával" és tegnap Ogyesszában szó szerint lerugdalták a buszról a sorozóhivatal embereit.
Novicsok-5
2024. február 13. 21:44
Mit rinyáltok, picsák? Amíg a kenyérkereső a hazáját védi és élet-halál harcot vív, addig megbaszatjátok magatok mással, hogy kielégítsétek a farokhiányotok. Otthon meresztitek a picsátok, amíg más a bőrét viszi a vásárra.
john-lennon-a-libsik-kiralya
2024. február 13. 20:56
Ez a háború rámutatott milyen veszélyes is a helyzet Európának. Elegendő propaganda, és már probléma nélkül le is lett nyomva az egész az oroszok torkán. Minden normális európai ember tiltakozna, ha a saját vezetése akarna egy hasonló inváziót. A ruszkik viszont boldogan mennek meghalni egy másik ország területére, és egy esetleges Balti államok elleni támadás esetén is hasonló lenne a helyzet. Berlinig meg lehet magyarázni egy kis propagandával, hogy miért is kell menni meghalnia egy orosz generációnak megint..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!