Macron továbbra is tartja korábbi kijelentését a nyugati katonák Ukrajnába küldéséről

2024. február 29. 18:01

Szerinte a heves reakciókat kiváltó kijelentésének „minden egyes szava kimért, átgondolt és megfontolt” volt.

2024. február 29. 18:01
Emmanuel And Brigitte Macron Visit Sweden

Korábban beszámoltunk arról, hogy Emmanuel Macron francia elnök egy sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a nyugati csapatok Ukrajnába történő küldését sem szabad kizárni. Heves reakciókat váltott ki a francia elnök kijelentése Európa-szerte.

Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön kijelentette, hogy 

az ukrajnai háborúban javasolt nyugati részvétellel kapcsolatos „minden egyes szava kimért, átgondolt és megfontolt” volt.

„Ezek elég súlyos kérdések. Minden egyes szó, amelyet ezzel kapcsolatban kiejtek, kimért, átgondolt és megfontolt” – mondta Macron a Párizs mellett található Saint-Denis-ben, a párizsi nyári olimpia sportolóinak otthont adó olimpiai falu átadóünnepségén. Hozzátette, hogy nem szeretne további geopolitikai kommentárt fűzni az ukrajnai háborúhoz, mert annak nem ez a helye és az ideje, hiszen „a sportnak az egységet és a megbékélést kell elősegítenie”.

A francia elnök az Ukrajna támogatására összehívott hétfői, párizsi konferenciát követően jelentette ki, 

nincs konszenzus arról, hogy hivatalos formában szárazföldi csapatokat küldjünk, de semmit sem szabad kizárni és mindent meg fogunk tenni amit meg kell tennünk, hogy Oroszország ne győzzön”.

Emmanuel Macron szavaira reagálva Olaf Scholz német kancellár kedden azt mondta, „az európai országok és a NATO-tagállamok egyetlen katonát sem küldenek Ukrajnába”. Ezzel egybehangzó nyilatkozatokat tettek lengyel, olasz, cseh és amerikai részről egyaránt; Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig csütörtökön úgy reagált, hogy „a nyugati országoknak meg kell érteniük, Oroszországnak is vannak olyan fegyverei, amelyekkel képes elérni a területükön található célpontokat”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

(MTI)

Nyitókép: Michael Campanella/Getty Images

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petronius50
2024. március 01. 06:12
„minden egyes szava kimért, átgondolt és megfontolt” Kurvára unatkozik. Ragadjon egy puskát ez a kretén is a többi háborús uszítóval együtt és mehet a frontra háborúsdit játszani. Az észt szuka is mehetne vele, szép pár lennének. Ja, hogy ehhez gyávák. Lehet, hogy megsérül, leszakad a lába, vagy belehal. Hát ez is benne van, nagy valószínűséggel. Pedig mekkora haszna lenne belőle az emberiségnek!!
Martell 2
2024. február 29. 22:26
Mocskos háborús uszító féreg. Mondanám hogy bassza meg egy talicska majom, de annak örülne ez a retkes buzi.
Csigorin
2024. február 29. 22:01
Napoleonnak se sikerult kicsi huszar, pedig - a kisujjaban tobb volt mint neked - akkor meg nem volt atomja a ruszkiknak
nagymester-b-2
2024. február 29. 21:24
Elküldené a franciákat, kell a hely az újaknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!