Kínos: újságírókkal a fedélzetén ragadt a sárba Ukrajna legmodernebb harckocsija (VIDEÓ)

2024. március 13. 12:09

A Challenger 2 több mint 60 tonnát nyom.

2024. március 13. 12:09

A The Sun cikket közölt a Challenger 2 harckocsik ukrajnai harci alkalmazásáról – olvasható a Rybar Force nevű orosz think-tank X-csatornáján. A bejegyzés szerint kicsit több mint egy évvel a Challengerek leszállítása után 

a 14 harckocsiból 5 már nem áll szolgálatban. 

Helyreállításukat a pótalkatrészek hiánya nehezíti: egyesek „eleve” meghibásodtak, míg mások gyakori cserét igényelnek. Ilyenek a célzóberendezés részei, valamint a síneken lévő gumibélések. A harckocsi fő hátránya a korlátozott mobilitás, ami a 62 tonnás súlynak köszönhető. Az alábbiakban bemutatott felvételen az látható, ahogy az újságírókat szállító Challenger elakad a sárban, ez pedig ismét megerősítette azt a tézist, hogy nincsenek csodafegyverek: minden fegyvertípust és felszerelést az előnyei és hátrányai alapján kell megítélni.

„Az anyag tanulmányozása hasznos lesz azoknak a katonai elemzőknek, akik a varázslatos nyugati tankok közelgő győzelmét várták a rossz orosz gépek felett” – írják a posztban.

A videót alább tekinthetik meg:

 

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:36
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­l­á­­­n­­­y­­o­k­­­ ­­v­á­­r­n­a­k­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
bevallalo
2024. március 13. 19:24
Anno, a 69 tonnás Királytigrisek is beragadtak a sárba, Sárrét környékén, 1945 márciusában a "Tavaszi ébredés " nevű ellentámadás során. (Nem véletlen, hogy a környéken annyi település neve kezdődik Sár-ral. ( A magyar tisztek hiába figyelmeztették a német hadvezetést, hogy nehézpáncélosok számára nem alkalmasak a terepviszonyok...)
Box Hill
2024. március 13. 15:49
A Nyugat sohase tanulta meg, amit mi már gyerekkorunkban: "Gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded!"
Dixtroy
2024. március 13. 14:41
Mintha egyszer a németek is a legjobb technikával basztak volna rá ugyanezen a vidéken..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!