Kiszerveznék a német tartományok idegen országokba a menekültkérelmeket

2024. március 07. 16:14

Elegük van a migrációs hullámból.

2024. március 07. 16:14

Nyitókép: PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A német szövetségi tartományok azt követelik, hogy folytassák a menedékkérelmek harmadik országokba történő kiszervezését – írta az Euracitv.

Novemberben ellenzéki vezetésű szövetségi tartományok és törvényhozók, valamint Scholz koalíciós partnere, a Szabaddemokrata Párt (FDP) azt sürgette, hogy a kormány, az illegális migráció visszaszorítása érdekében kössön megállapodásokat harmadik országokkal a menedékkérelmek feldolgozására.

A szakértők azonban nem értenek egyet abban, hogy a tranzit- vagy harmadik országbeli menekültek védelmi státuszának meghatározása összhangban van-e a genfi menekültügyi egyezménnyel és az emberi jogok európai egyezményével. A szövetségi belügyminisztérium szerint február 22-én tartották az első meghallgatást, és a vizsgálat folyamatban van.

„Az eredményeknek a szövetségi államok kormányfőinek 2024. június 20-i, a szövetségi kancellárral való találkozójára kell rendelkezésre állniuk” – áll a 16 állam állásfoglalásában.

Példaként az Olaszország és Albánia, valamint az Egyesült Királyság és Ruanda közötti jelenlegi megállapodásokat említette az Euractiv.

Míg az olasz-albániai megállapodás lehetővé teszi az olasz tisztviselők számára, hogy a menekültügyi elbírálást albán területen végezzék el, addig az Egyesült Királyság és Ruanda közötti megállapodás más megközelítést alkalmaz. Az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy minden migránst közvetlenül Ruandába szállít, ahol a kérelmeit elbírálják. Ha a menedékjogot megadják, azt Ruandában, helyi felügyelet mellett hajtják végre.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­­ö­­g­ö­­s­­­ ­­l­á­n­­y­­o­­k­­ ­­v­á­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
pandalala
2024. március 07. 17:36
Solci épp' most mondta, hogy minden rendben van!! :-DD
Józsi6
2024. március 07. 17:03
Hová lettek a Welcome refugees táblák és a plüssmacik ?
luxusbatar
2024. március 07. 16:56
"Kiszerveznék a német tartományok idegen országokba a menekültkérelmeket" ????? Ez milyen mondat? Mit akar a költő ezzel mondani? Magyartalan, értelmetlen szókatyvasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!