Meloni találkozott Bidennel és megmondta neki, küzdeni kell az emberkereskedelemmel szemben

2024. március 02. 15:23

A kétoldalú megbeszélésen Giorgia Meloni hangoztatta, hogy véget kell vetni az illegális migrációnak és az emberkereskedelemnek.

2024. március 02. 15:23
null

Az emberkereskedelemmel szembeni globális szövetség elindítását szorgalmazta Giorgia Meloni olasz kormányfő, a G7-csoport soros elnöke John Biden amerikai elnöknek a Fehér Házban – közölte az európai idő szerinti péntek éjjel tartott találkozóról a római miniszterelnöki hivatal. A kétoldalú megbeszélésen Giorgia Meloni hangoztatta, hogy véget kell vetni az illegális migrációnak és az emberkereskedelemnek.

Globális szinten az emberkereskedelem vált a bűnözés legnyereségesebb pénzügyi tevékenységévé, és ebbe nem szabad belenyugodnunk. Ezért globális szövetség elindítását javaslom az emberkereskedelem ellen”

– mondta Giorgia Meloni a közösségi oldalain közölt videóüzenetében. 

A miniszterelnök hozzátette, hogy a legfejlettebb ipari országokat tömörítő G7-csoport Olaszország vezette félévében kiemelt figyelmet szentelnek az afrikai kontinensnek. Giorgia Meloni kifejtette: Afrika nem szegény kontinens, hanem jelentős emberi és természeti erőforrásokkal rendelkezik, de korábban kizsákmányoló politika jellemezte az Afrikához való hozzáállást. 

Meloni úgy vélte, ezen a szemléleten kell változtatni, ami megoldást adhat a migrációs válságra is. Az olasz miniszterelnök Washingtonba indulása előtt olasz-amerikai együttműködési megállapodás született közösen finanszírozott afrikai projektekről. Az úgynevezett Mattei-terv programjairól van szó, amelyeket Róma indított az afrikai országok gazdasági, egészségügyi, oktatási fejlesztésére. 

A Mattei-terv, melynek részleteit Giorgia Meloni a Rómában január 29-én rendezett Olaszország-Afrika konferencián mutatta be, a kivándorlás okainak megszüntetésével szándékozik megfékezni, sőt leállítani a migrációt Olaszország és Európa irányába. Giorgia Meloni meghívta Joe Bident a G7-ek állam- és kormányfői csúcstalálkozójára, amelyet június közepén a dél-olaszországi Puglia tartományban rendeznek meg.

(MTI)

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. március 03. 17:51
és ez mind a hajszagolás előtt!
evpus
2024. március 03. 07:43
Az olasz dinnye nem tesz semmit ellene! Sőt!
kőbaltás
2024. március 03. 05:19
Meloni félrebeszél. Soha nem érkezett annyi illegális bevándorló Olaszországba,mint az Ő hivatali ideje alatt.
Hohokam
2024. március 02. 23:43
A képen: Meloni: "Ez a vén fasz egyszer csak idejött és elkezdett szaglászni" Biden: "Tudtam, hogy Marilyn is egyszer meglesz..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!