Oroszország súlyos légicsapást mért Harkivra, egy civil meghalt, a sebesültek között gyermekek is vannak

2024. március 28. 13:54

Az oroszok az elmúlt napokban fokozták az Ukrajna elleni támadásaikat.

2024. március 28. 13:54

Fotó: illusztráció, X/képernyőmentés

Egy civil meghalt és 19-en megsebesültek, köztük négy gyermek az északkelet-ukrajnai Harkiv városára mért szerdai orosz légicsapás következtében – közölték helyi tisztségviselők csütörtökön.

Szerhij Bolvinov, Ukrajna második legnagyobb városának egyik rendőrségi vezetője a Telegramon azt írta, hogy a háború kezdete óta ez volt az első alkalom, hogy Oroszország irányított légibombákat vetett be Harkivban. Volodimir Timosko harkivi rendőrparancsnok szerint UMPB D-30 típusú fegyverről lehet szó, amely a légibomba és rakéta keveréke. A megyeszékhely 14 épületét találat érte, a nagyváros sürgősségi sebészeti intézete is megrongálódott.

Harkiv megye ügyészsége azt közölte, hogy egy 12 éves gyerek meghalt a Harkivtól délkeletre fekvő Borova városára mért orosz tüzérségi csapásban.

Volodimir Zelenszkij elnök az X-en förtelmesnek nevezte az „orosz terroristák” Harkiv és más ukrán városok ellen intézett támadásait, és sürgette Ukrajna szövetségeseit, hogy küldjenek több légvédelmi rakétát és vadászgépet Ukrajnának.

Az ukrán légierő csütörtökre virradóra az Oroszország által indított 28 drón közül 26-ot megsemmisített – közölte a kijevi főparancsokság. Az iráni gyártmányú drónok Kelet-, Dél- és Délkelet-Ukrajna egyes részeit támadták. A Zaporizzsjai terület kormányzója a Telegramon közölte, hogy a régió fővárosában két nő megsebesült, amikor a törmelék egy lakóházba csapódott.

Oroszország az elmúlt napokban fokozta Ukrajna elleni támadásait, több rakétatámadást indított Kijev ellen, és országszerte csapásokat mért az energetikai infrastruktúrára.

(MTI)

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­­á­­­n­y­o­­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­n­­a­­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
remi
2024. március 28. 22:43
Kazahsztán felszólította állampolgárait, hogy Harkov és Odessa körzetét sürgősen hagyják el. De már hohol csatornákon is egyre erősödik az, hogy harkov hamarosan kapufa. Annyi biztos, hogy a körzetben egy elég nagy rész kényszer-kiürítését a hoholok elrendelték, már több napja.
Dunhill67
2024. március 28. 21:04
Harkov lesz az....nemsokára:)
gyzoltan-2
2024. március 28. 18:45
Lassan csak kapunk egy EU, NATO összesített vesztesség listát..! -egyre indokoltabb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!