Retteg a német lap: ha Trump győz, azzal megvalósul a „rémálom-forgatókönyv”

2024. március 12. 11:35

Mindezt abból következtették ki, hogy Orbán meglátogatta a republikánus elnökaspiránst Floridában.

2024. március 12. 11:35
null

Nyitókép: Chip Somodevilla/Getty Images

***

A Bild is beszámolt Orbán floridai találkozójáról, de ami igazán megütötte a fülüket, az a miniszterelnök M1-nek adott interjúja a látogatást követően, amelyben többek között arról beszélt: Trumpnak világos elképzelése van, és „egy centet se fog szánni az Ukrajna és Oroszország közti háborúra”.

A lap is emlékeztet, hogy az USA eddig 44 milliárd dollárral támogatta Kijevet. Ezt állítaná le Trump, ha ő lenne ismét az amerikai elnök. Trump logikája szerint az amerikai kifizetések nélkül Ukrajnának le kellene állítania a védelmét. A cikk szerint ennek az lenne az eredménye, hogy 

Vlagyimir Putyin, a Kreml diktátora határozná meg az ukránok sorsát, ami egy abszolút „rémálom-forgatókönyv”

A lap azzal zárja gondolatfuttatását, hogy ezt nem akarják az ukránok, így valószínűleg teljesen ellentétes állásponton helyezkednek el, mint a magyar miniszterelnök.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:02
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­g­ö­­­s­­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­o­­k­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­a­­k­­ ­­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­𝗡
Akitlosz
2024. március 12. 23:47
Kinek rémálom? A béke mitől lenne rémálom? Putyin felől nyugodtan viheti Ukrajna nyugati részét a NATO. Ha elismeri Oroszország új határait. A rémálom forgatókönyv az Ukrajna fennmaradása béke nélkül.
Pelso j.
2024. március 12. 19:27
nempolitizalok-0 erőforrások? Kb 94" óta z orosz erőforrások, minden nyersanyag akadálytalanul áramlottak Európába, a Nyugat valutával fizette. Mikor, hogyan szólt ebbe bele a NATO?
KBA98
2024. március 12. 16:54
Rettegjenek a mocskos németek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!