Székelyföldön gyakorlatozik a román hadsereg

2024. március 04. 15:50

A kéthetes gyakorlaton szárazföldi és légi egységek is részt vesznek.

2024. március 04. 15:50

Március 15-ig tartó terepgyakorlatot kezdtek hétfőn a román hadsereg szárazföldi és légi egységei a Sepsiszentgyörgy közelében lévő kiképző létesítményekben – tudatta a Székelyhon hírportál a 61-es román hegyivadász dandár bejelentését ismertetve.

A katonai egység közösségi oldalán megjelent közlemény szerint a katonák kiképzése céljából szervezett gyakorlatokban a román védelmi minisztérium (MAPN) helikopterei is részt vesznek, amelyek a következő két hét folyamán Sepsiszentgyörgy térsége felett végeznek repüléseket.

A műveletekben részt vevő katonák a gyakorlatozás során vaktöltényeket fognak használni 

– részletezte a 61-es román hegyivadász dandár közleménye. Hozzátették: ebben az időszakban a térségben másutt is – Kolozs, Maros, Hargita és Kovászna megyében – katonai alakulatok fognak csapatszállító járművekkel áthaladni.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: DANIEL MIHAILESCU / AFP

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. március 10. 19:32
A román elit olyan, mint az egyszeri férj, akinek mindenről a női mell jut eszébe. A román elitnek mindenről mindenkor a magyarság jut az eszébe. Amikor választanak majd megint egy új, nekik tetsző népnevet, lesz egy kiváló lehetőség: kontramagyar!
polárüveg
2024. március 05. 18:09
Érdekes ez a ... hadgyakorlat. Pont a Románia töredékét kitevő Székelyföldön. Pont a magyar nemzeti ünnepig. Nehéz megérteni, miért fűrészelik maguk alatt a románok a fát. A sorsuk fáját. Az az ág, melyen ülnek, le fog szakadni. Valaki, akire hallgatnak és ért hozzá, megnézhetné már, hogy hol tartanak a fűrészelésben. Hátha akkor abbahagynák, és élhetnének önmagukkal és mindenkivel békében. Isten óvja a román népet és Európa valamennyi népét!
dupree
2024. március 05. 10:09
Reméljük este pár medve beszivárog a táborukba :D Biztos körbelocsolnám mézzel az oláhokat :D
kep3144-2
2024. március 04. 19:37
Ó, hogy rohadnának meg. Ó, hogy rohadtak volna meg azok is, akik hagyták, hogy Trianon megtörténhessen. Persze könnyű innen a fotelból, de akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!