Trump: Vérfürdő jön, ha Joe Biden nyer

2024. március 17. 10:22

A republikánus elnökjelölt szerint demokrata ellenfele tönkreteszi az amerikai gazdaságot.

2024. március 17. 10:22
US Presidential election / Trump

Nyitókép: Takayuki Fuchigami / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

***

Donald Trump volt amerikai elnök, a novemberi amerikai választások republikánus jelöltje fordulópontnak nevezte az ország történetében az elnökválasztást, egyben úgy vélekedett, hogy ha nem őt választják meg a hivatalban lévő demokrata, Joe Biden ellenében, az az amerikai gazdaság számára vérfürdőt jelent majd.

„November ötödike [a választások napja] lesz a legfontosabb dátum országunk történetében” – mondta Donald Trump az Ohio állambeli Vandaliában tartott pártgyűlésen, négy nappal azután, hogy megszerezte a republikánus jelöltséget, akárcsak Biden elnök a demokraták táborában.

A republikánus előválasztáson aratott győzelmét „minden idők leggyorsabbjának” nevezve hangsúlyozta, hogy ez egyben több mint hét hónapos várakozást is jelent a választási visszavágóig. „Ez egy örökkévalóság, amikor szakmailag hozzá nem értő emberek irányítják az országot, és a vesztébe vezetik” – jelentette ki a politikus.

Trump egyben bírálta Kínának azt a tervét, hogy Mexikóban autókat építsen és adjon el amerikaiaknak. Azt mondta: „Nem fogják tudni eladni ezeket az autókat, ha engem megválasztanak”.

Ha nem választanak meg, az vérfürdő lesz az ország számára”

– mondta Donald Trump, látszólag a gazdasági helyzet romlására utalva.

Biden kampánycsapata az elhangzottakra közleményben reagált, amelyben Donald Trumpot a 2020-as elnökválasztás „vesztesének” nevezte, aki „fokozza a politikai erőszakkal való fenyegetőzést”. Újabb január 6-át akar” – fogalmaztak, utalva a Donald Trump támogatói által 2021-ben a washingtoni törvényhozás ellen történt „támadásra”.

De az amerikai nép novemberben újabb választási vereséget mér rá, mert továbbra is elutasítja szélsőségességét, erőszakra való hajlamát és bosszúszomját” – fogalmaztak.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­l­­á­n­­y­­o­­k­ ­­­v­á­­­r­­­n­a­­k­­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. március 21. 06:19
A pojáca hozzá a formáját…🤮
Interista
2024. március 17. 14:22
Trump nyer ! Az usa és a világ fellélegezhet. Ha bidenék nyernének az senkinek sem lenne jó.
Ehetős Odó
2024. március 17. 14:12
“Remember, remember The 5th of November!”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!